ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλέξης Τσίπρας από Χαλκιδική: Η 21η του Μάη θα είναι μία λαμπρή μέρα – Ο πολιτικός χρόνος του κ. Μητσοτάκη τελειώνει


20230422-DELTIO12-TSIPRAS2

Υπό βροχή, αλλά με συνθήματα και χειροκροτήματα έγινε δεκτός πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. «Η 21η του Μάη θα είναι μία λαμπρή μέρα. Ο πολιτικός χρόνος του κυρίου Μητσοτάκη τελειώνει. Πλησιάζει η ώρα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κύριο Μητσοτάκη λέγοντας ότι βρίσκεται σε «πανικό», αλλά την ίδια ώρα κινδυνολογεί και λέει ξεδιάντροπα ψέματα

«Δεν πειράζει που σήμερα είναι μία βροχερή και μουντή μέρα, η 21η του Μάη θα είναι μία λαμπρή μέρα, θα είναι μία ηλιόλουστη μέρα για την πατρίδα μας, γιατί ο ελληνικός λαός, η μεγάλη τους πλειοψηφία, δεν αντέχει άλλο αυτήν την πορεία, αυτήν την κατάντια της χώρας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο την απαξίωση και την εξαπάτηση από μία κυβέρνηση που έταξε στη μεσαία τάξη, στους εργαζόμενους, στους νέους ανθρώπους μία καλύτερη ζωή και εξαπάτησε τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη μεσαία τάξη, τους συνταξιούχους και στοχοποίησε τους νέους και τους εργαζόμενους. Το χειρότερο για τη χώρα δεν είναι η απαξίωση, δεν είναι οι ψεύτικες υποσχέσεις, είναι ότι την έχει βυθίσει σε ένα καθεστώς βαθιάς διαφθοράς και αναξιοκρατίας. Την Ελλάδα την έχουν πάει χιλιόμετρα μακριά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Ο κ. Τσίπρας απάντησε στα περί «τερατογένεσης» που είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως τερατογένεση μία κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας στην Ελλάδα. Θέλω να του πω ότι αν υπάρχει ένα τέρας το οποίο πρέπει να ηττηθεί αυτό είναι η δική του κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση των παράνομων παρακολουθήσεων, η κυβέρνηση της ακρίβειας, η κυβέρνηση της διαφθοράς. Αυτό είναι το τέρας που μας κυβερνούσε αυτά τα χρόνια».

Για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «τον έχουν πάρει χαμπάρι στην Ευρώπη και πλέον δεν έχει συμμάχους», ενώ αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, επισημαίνοντας: «Εκεί, το Βερολίνο δεν είναι πια ένας στενός φίλος και σύμμαχος του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Σόιμπλε δεν υπάρχει πια και δεν θα μπορεί να λέει “βάστα Σόιμπλε” όταν εμείς θα δίνουμε τη μάχη για να στήσουμε όρθια την κοινωνία, να αναστήσουμε την κοινωνία. Το μεγάλο του πρόβλημα είναι ότι σήμερα υπάρχουν προοδευτικές κυβερνήσεις και υπάρχει προοδευτική κυβέρνηση και στη Γερμανία αντί για τον Σόιμπλε.

Μία προοδευτική κυβέρνηση, η οποία δεν βλέπει ως τερατογένεση τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη αλλά βλέπει ως ρεαλιστική και καλοδεχούμενη την προοπτική μιας κυβέρνησης που θα προσπαθήσει να ξαναδώσει ανάστημα στο διεθνές γίγνεσθαι στην Ελλάδα και να ανατάξει την κοινωνία και την οικονομία. Μία κυβέρνηση προοδευτική όχι μόνο δεν θα είναι τερατογένεση αλλά θα είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα, για την κοινωνία, για τον ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε και στους «συντηρητικούς» πολίτες, οι οποίοι, όπως είπε, «αισθάνονται ντροπιασμένοι από μία κυβέρνηση, η οποία δεν έχει καμία σχέση και με τις αρχές της συντηρητικής παράταξης».

«Αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα δεν είναι ένα κόμμα, είναι μία οικογένεια ανώνυμη εταιρεία, Μητσοτάκης ΑΕ. Δεν είναι η Νέα Δημοκρατία», σημείωσε και υπογράμμισε: «Ο κ. Μητσοτάκης συνειδητοποιεί ότι τελειώνει ο χρόνος του, βρίσκεται σε πανικό και κινδυνολογεί.Φτάνει στο σημείο να πει αυτό το ξεδιάντροπο ψέμα ότι στον τόπο τα μνημόνια τα έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα έφερε η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα του χρεωκόπησε την Ελλάδα δύο φορές, και αυτή που βγάλαν τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισαν το χρέος και αφήσαν 37 δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία για να τα διαχειριστεί ο ίδιος, ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί κυβέρνηση θα φέρει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα τίμιο και αποτελεσματικό κράτος.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/c4kS7YE
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλέξης Τσίπρας από Χαλκιδική: Η 21η του Μάη θα είναι μία λαμπρή μέρα – Ο πολιτικός χρόνος του κ. Μητσοτάκη τελειώνει Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">