ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στο μαγαζί του Φαλήρου παραμένουν ανιστόρητοι


Στο μαγαζί του Φαλήρου παραμένουν ανιστόρητοι, αδαείς και παντελώς άσχετοι διότι η ΑΙ έχει περισσότερη νοημοσύνη από όλους αυτούς.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Πολύ καλά έκανε η ΑΙ να παρουσιάσει μια γαλοπούλα για βασιλιά της Τουρκίας, άλλωστε δεν τους αξίζει κάτι περισσότερο. 

Αναφορικά με τον Γκλύξμπουργκ όποιος είδε την φωτογραφία αναγνώρισε τον Γεώργιο, (Φερδινάνδο Αδόλφο Γεώργιο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν – Σόνντερμπουρκ - Γκλίξμπουρκ ) με κάποια στοιχεία από Δία, άλλωστε στην ΕΛΛΑΔΑ βρισκόμαστε, όμως η χώρα μας ουδέποτε είχε ανάγκη τους ξενόφερτους πρίγκηπες - βασιλείς οι οποίοι ήταν μαριονέτες των Άγγλων, αδιάφοροι για τα προβλήματα της Ελλάδας, διπρόσωποι, αδίστακτοι και καιροσκόποι!

Διαβάστε την άποψη του Φαληρικού μέσου , δείτε την φωτογραφία, και η κρίση δική σας.

Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι αλάνθαστη, συχνά μάλιστα διαπράττει σοβαρά και σημαντικά λάθη, αλλά και αστεία λάθη. Ενδεικτικό παράδειγμα, το τραγελαφικό λάθος που έγινε με την Τουρκία, καθώς από πρόγραμμα AI ζητήθηκε να δημιουργήσει μονάρχες για κάθε χώρα. 

Το τραγελαφικό «ατύχημα» με την Τουρκία στο 0:14 του βίντεο φαίνεται να δικαιώνει τον... Ταγίπ Ερντογάν, που αποφάσισε να αλλάξει την ονομασία της Τουρκίας στα αγγλικά από Turkey (που είναι συνώνυμο στα αγγλικά με τη λέξη Γαλοπούλα) σε Türkiye, καθώς η Τεχνητή Νοημοσύνη τα έκανε θάλασσα δημιουργώντας έναν «βασιλιά» με κεφάλι… γαλοπούλας. Το ατύχημα έδωσε βέβαια την αφορμή για χιουμοριστικά σχόλια κάτω από το βίντεο του YouTube. 

Σε ό,τι αφορά το «βασιλιά» της Ελλάδας στο 3:06 δεν μοιάζει σε τίποτα με… Γκλύξμπουργκ, αλλά περισσότερο μάλλον με υβρίδιο Δία με κάτι από Ινδία, ενώ ο βασιλιάς της Κύπρου στο 2:12 του βίντεο είναι αδιάφορος, καθότι θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν μονάρχης πολλών ευρωπαϊκών  χωρών. 

Σημείωση:Τι μπορεί να φταίει μια τεχνολογία σε πρώιμο επίπεδο όταν οι διαχειριστές της , παράλληλα εκατομμυρίων αμερικανών , θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι χώρα της Αφρικής ! 

Ορισμένοι μπορεί να κάνουν και ''σκόπιμα λάθη'' αναφορικά με τη χώρα μας, δεδομένου ότι πολλές αμερικανικές πολυεθνικές υποστηρίζουν τη γλώσσα Βαλκανικών χωρών, όπως την Βουλγαρική, μια χώρα με τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας, ενώ απουσιάζει προκλητικά η Ελληνική γλώσσα. ( Βλέπε Visual Studio Code της Microsoft )

Επίσης, ρωτήστε όσους/ες εργάζονται στον Ο.Τ.Ε ,σε ποια γλώσσα γίνονται τα σεμινάρια δεδομένου ότι απουσιάζει η Ελληνική γλώσσα  στις εφαρμογές τεχνολογίας των πολυεθνικών ;

Μήπως γνωρίζει κάτι ο Κ. Μητσοτάκης, παράλληλα του υπουργού ψηφιακών πορτοφολιών, καθώς επίσης , οι Τσίπρας - Παππάς ; Για λογαριασμό ποιας ''αυτοκρατορίας'' εργάζονται ?

Η ΑΙ αντιλαμβάνεται όλες τις γλώσσες του πλανήτη, μπορεί να τις χρησιμοποιήσει, η απεικόνιση μέχρι αυτή τη στιγμή κινείται σε καλλιτεχνικό σουρεαλιστικό επίπεδο με αρκετά καλά αποτελέσματα , όχι τέλεια, όμως, οι όροι ''βασιλείς'' αφορούν ένα φάσμα χρονικό χιλιετιών δεν αφορούν μόνο το πρόσφατο παρελθόν. Βασιλείς στην Ελλάδα, Έλληνες, υπήρχαν πριν από χιλιάδες χρόνια, γιατί πρέπει να δείξει η ΑΙ αποκλειστικά έναν ξενόφερτο Γκλύξμπουργκ ? Γίνεται ένα πάντρεμα στοιχείων σύμφωνα όσων δεδομένων διαθέτει στη μνήμη του ένας υπερυπολογιστής.

- Μύτη  Γκλύξμπουργκ πάντως απεικόνισε. Γενική αναλογία επίσης. Παράλληλα έπρεπε να έχει και στοιχεία χιλιετιών.

Αναφορικά με την γαλοπούλα, όταν η λέξη κλειδί είναι γαλοπούλα μια γαλοπούλα θα δείξει. Δεν φταίει η ΑΙ ο δημιουργός του βίντεο φταίει. Ασφαλώς υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο μαγαζί του Φαλήρου παραμένουν ανιστόρητοι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">