ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα:Την ΙΣΤΟΡΙΑ την γράφει η κοινωνία


Τα τελευταία χρόνια, και ειδικότερα επί ''γαλάζιων'' νεοδημοκρατικών διοικήσεων - δημάρχων παραποιούν συστηματικά την ιστορία της Πόλης με γνώμονα συγκεκριμένα συμφέροντα.

- Σχολιάζω πρόσφατο δημοσίευμα site με τίτλο: '' Η ιστορία της Γλυφάδας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα''

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο την ΙΣΤΟΡΙΑ την γράφει η κοινωνία.

Αρχικά πρέπει να τονιστεί ότι η πόλη της Γλυφάδας του παρόντος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αρχαία Αιξωνή καθώς και τον ενδογενή τοπικό πολιτισμό, καθώς επίσης, στη σημερινή Γλυφάδα υφίσταται αποκλειστικά διαπλοκή και παραποίηση της Ιστορίας από οργανωμένα πολιτικά, οικονομικά, θρησκευτικά και προσωπικά συμφέροντα.

Τα ''κέντρα - παράκεντρα'' είναι περισσότερα από δυο 

Διαβάσαμε πρόσφατα ότι η Γλυφάδα είναι διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο , όμως , παραδόξως οι γράφοντες, τόσο ο ιστορικός, όσο και ο δημοσιογράφος, ''ξέχασαν'' ότι κέντρο της πόλης είναι βασικά το οικονομικό - επιχειρηματικό χιλιάδων επιχειρήσεων και το κύριο κέντρο είναι το κοινωνικό (τοπική κοινωνία). Επίσης, ουσιαστικό παράκεντρο αποτελεί και η τοπική πολιτική διαπλοκή - (αστικά πολιτικά κόμματα - πολιτικοί - Ο.Μ.).

''Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις''

Είναι σαφές ότι η κάθε ειδικότητα, επιστήμη, τέχνη, κ.α. ακολουθεί ένα συγκεκριμένο τρόπο - μέθοδο αρχικά διδασκαλίας και έπειτα πρακτικής.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση την Ιστορία επί παντός επιστητού την γράφει η ίδια η κοινωνία, όμως, συνήθως εμπίπτει στην αρμοδιότητα κάποιου επονομαζόμενου  '' ιστορικού '' ο οποίος ασφαλώς δεν είναι φιλόσοφος είτε διανοούμενος.

Ο ''ιστορικός'' είναι ένα άτομο το οποίο διδάχθηκε ένα συγκεκριμένο τρόπο - μέθοδο θεώρησης - αντίληψης αποτύπωσης και καταγραφής και αυτό ακολουθεί στη συνέχεια. 

Φιλοβασιλικοί - φιλοχουντικοί και ασφαλώς δεξιοί παραποιούν κάθετα την ιστορία της Γλυφάδας

Δεδομένου ότι ενδεχομένως και ορισμένοι/ες από εσάς μπορεί να έτυχε πρόσφατα να διαβάσετε την φερόμενη ''ιστορία της Γλυφάδας'', από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, καθίσταται σαφές ότι στους περισσότερους/ες, αν πράγματι είστε προοδευτικοί άνθρωποι, όπως παρουσιάζεται θα προξένησε τουλάχιστον ενόχληση.

Πιο συγκεκριμένα:Είναι δυνατόν στην ιστορία μιας πόλης να απουσιάζουν τα ονόματα  της πλειονότητας που αποτελούν τους ιδρυτές και αρχικούς ιδιοκτήτες της εκτάσεως , επίσης, να απουσιάζουν κορυφαίες μορφές  οι οποίες εκτός της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας διετέλεσαν και δήμαρχοι Γλυφάδας , όπως ήταν και ο αείμνηστος θείος  και νονός μου Π. Σιμόπουλος , καθώς επίσης, να απουσιάζουν θεμελιώδη κεφάλαια 

Στην εποχή της τέταρτης βιομηχανικής - τεχνολογικής επανάστασης και των σόσιαλ η κοινωνία υπάρχει ?Κάθε ένας/μια με τους ακολούθους των σόσιαλ θεωρεί ότι συμμετέχει επί ίσοις όροις και ότι υφίσταται ισοπολιτεία στο τόπο μας ;

Ακόμα και οι συνοικίες της Γλυφάδας απουσιάζουν από την φερόμενη καταγραφή της ιστορίας όπως αναρτήθηκε πρόσφατα σε ''γαλάζιο'' site ! Αναφέρονται τα ονόματα των συνοικιών ;Αντιθέτως, αναφέρονται επιλεκτικά μέλη βασιλικών οικογενειών, θρησκευτικά πρόσωπα, οικονομικοί παράγοντες καθώς και νεοδημοκράτες και πασόκοι δήμαρχοι ! Οτιδήποτε άλλο προφανώς για τον ιστορικό και το site που ανάρτησε την ''ιστορία'' ουδέποτε υπήρξε ! 

Τέλος, ο ιστορικός ο οποίος υποτίθεται ότι έγραψε την ιστορία της πόλης μας, όπως την παρουσιάζουν σε ιστοσελίδα του διαδικτύου είναι αυτόχθων της πόλης που ονομάζεται στην σύγχρονη ιστορία της Γλυφάδα, η μήπως είναι άλλος ένας από την πλειονότητα των ξενόφερτων οι οποίοι έχουν μια επιδερμική αίσθηση της ιστορίας ;

Ότι τους εξυπηρετεί και τους βολεύει σου περνούν ως ΙΣΤΟΡΙΑ. 

Προσωπικά εσύ που διάβασες μόλις τώρα το άρθρο, γνωρίζεις ποιος ήταν ο προπάππους του προπάππου σου ;Αν δεν γνωρίζεις, που είναι σαφές ότι δεν γνωρίζεις, τι σκ@τ@ ιστορία γνωρίζεις ;Εδώ δεν γνωρίζεις ποιος ήταν ο προπάππους ο δικός σου γράφεις την ιστορία την δική μας ;

ΥΓ: H ιστορία της Γλυφάδας παραποιείται μέχρις εσχάτων. Το θέμα είναι ότι σε μια επόμενη φάση η ιστορία θα αλλοιωθεί ακόμα περισσότερο από τους αναρίθμητους ξενόφερτους/ες.

* Αναρίθμητοι/ες από τους ''γαλάζιους'' προφανώς έχετε κάθε λόγο να παρουσιάζεται παραποιημένη την ιστορία της Γλυφάδας , όπως έχετε εξαφανίσει όλη την ιστορική αλήθεια αναφορικά με τα τοπικά ραδιοτηλεοπτικά της Γλυφάδας , τον Βόσπορο , καθώς επίσης , έχετε σβήσει από την wikipedia κάθε αναφορά στην τοπική ιστορική αλήθεια και πραγματικότητα ενώ η έμφασή σας είναι βασιλιάδες, πρίγκηπες , δυναστείες και δυνάστες ! 

* Συνολικά θα χάσετε σύμφωνα όσων εσείς οι ίδιοι/ες εδραιώσατε σε τούτο το τόπο, διότι στην εποχή της νέας τάξης πραγμάτων και της πολυπολιτισμικότητας η ιστορία δεν απασχολεί κανέναν, άλλα είναι τα ζητούμενα στον καπιταλισμό. Η πραγματικότητα είναι ότι ίσχυσε η αντιστοφή του φαινομένου. Από την μεγάλη Ελλάδα επί εποχής Αλεξάνδρου με τις 800 διάσπαρτες Αλεξάνδρειες περάσαμε στην παγκοσμιοποίηση , την πολυπολιτισμικότητα , τον καπιταλισμό και τις υπερδυνάμεις τύπου Η.Π.Α με συρρίκνωση των αξιών. Από τους Έλληνες ξεκίνησε το φαινόμενο και επιστρέφει εισαγόμενο για το όφελος των άλλων !

Ενδεικτικό παράδειγμα: Σχεδόν σε κάθε δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο - λύκειο κ.α. της χώρας μας υπάρχει ένας έγχρωμος η άλλης εθνικότητας άτομο. Στον αντίποδα, σε κάθε δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο - λύκειο κ.α. της Αφρικής, και των άλλων χωρών υπάρχει ένα νεοελληνάκι ;Σε ποια Ιστορία αναφέρεστε όταν δεν έχετε την δυνατότητα να δείτε 50 - 100 χρόνια μπροστά από την εποχή σας ;

* Ο υποφαινόμενος από τον τοπικό σταθμό ΓΛΥΦΑΔΑ FM τον οποίο ρημάξατε και κλείσατε οι πασόκοι - νεοδημοκράτες πριν από 40 χρόνια είχε αναφέρει ότι στο μέλλον θα υπάρχει ο μιγάς του μιγά, άρα, για δαύτον τι σημασία μπορεί να έχει η προγενέστερη ιστορία και ειδικότερα η αλλοιωμένη ;

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Στην ψηφιακή εποχή κάλλιστα μπορεί να υπάρχει το σύνολο της κοινωνίας, διότι η ιστορία διαμορφώνεται από το ΣΥΝΟΛΟ, και αποτελούσε προσωπική μου δημόσια πρόταση, πριν υπάρξουν διαδικτυακά σόσιαλ, να υπάρχει μια βάση δεδομένων καταγραφής του ιστορικού κάθε δημότη - δημότισσας. ( Γενεολογικό δέντρο) Γνωρίζεις να έχει υλοποιηθεί ;Που διαπιστώνεις να υπάρχει το ΣΥΝΟΛΟ ακόμα και σήμερα ;Οι φερόμενοι ''αριστεροί'' συνδιαλέγονται τους δεξιούς ακόμα και σήμερα στα παραρτήματα της νέας δημοκρατίας ! Σε ''γαλάζια'' καφέ και καφενεία, ενώ διαδικτυακά η ‘’ιστορία‘’ από τα γαλάζια μίντια εμπεριέχει οτιδήποτε τους εξυπηρετεί εκτός από αριστερά και αριστερούς ! Είδες τι ισχύει τοπικά στην εποχή της ‘’κασσελακιάδας‘’  του ‘’κούλη‘’ και του ‘’παπά - λάμπραινα‘’ ; 

* Τόσο μπροστά η νεοελληνική κοινωνία , τόσο που θυμίζει τραγούδια του Θεοδωράκη για την σάπια κοινωνία που υποφέρει και πονά και έχει καμπόσους οι οποίοι ''κυβερνούν'' μέσα από τα καφενεία.  Προσωπικά δεν συχνάζω σε καφέ και καφενεία, όμως, γνωρίζω όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό τους και κυρίως σε πολιτικό επίπεδο. Χρειάζεται επεξήγηση ;Έχετε γίνει περισσότεροι πλέον και απαιτείται οι ''πατριώτες'' να λύνουν τα ζητήματα όλων των εθνικοτήτων εκτός των αυτοχθόνων ! Η ''πρόοδος'' στη βάση των καταλοίπων που άφησαν πίσω τους πριν από 200 χρόνια οι 400 έτη κατακτητές. Παραποιημένη η Ιστορία. 

* Τι  χρειάζεται η ''πειραγμένη'' ιστορία της Γλυφάδας σε μια εποχή καπιταλισμού και πολυπολιτισμικότητας , όταν έχεις συστήσει ως τοπική κοινωνία & πολιτικό προσωπικό πελατειακό σύστημα ;Ποιούς περιμένεις να επηρεάσεις από την ελλειπή και κατασκευασμένη ''τοπική ιστορία'', τους αδαείς η όσους/ες ήρθαν προχθές ;Οι ''γαλάζιοι'' έχετε τη τάση της αυταρέσκειας και σας αρέσει να βλέπετε τη μια πλευρά του νομίσματος παρακάμπτοντας την άλλη ;Ενδεικτικά:Εννοώ, οι άθεοι όλων των εθνικοτήτων θα γίνουν χριστιανοί δεδομένου ότι επικαλείστε το ''θρησκευτικό κέντρο'',η μήπως θα γίνουν φιλοβασιλικοί και δαύτοι ;Μη ξεχνάμε ότι η κοινωνία γράφει την ιστορία , η κοινωνία ''τελείωσε'' τους βασιλιάδες και τα βασίλειά τους , όπως θα τελείωσει και αρκετούς ακόμα σε βάθος χρόνου.

* Να εξετάσουμε τι κάνετε και τι ισχύει με εσάς προσωπικά , η μήπως δεν είστε ούτε εσείς ένα μικρό κομματάκι της τοπικής νεώτερης ιστορίας  και είστε απλά ''δουλικό προσωπικό'' και εξυπηρετητές των ''άλλων'' οι οποίοι συνδιαλέγονται και διαπλέκονται μεταξύ τους , γεμίζουν τις τσεπούλες τους από το δημόσιο χρήμα και παριστάνουν τους ανήξερους για πολλά και διάφορα ενώ τα διαμόρφωσαν και τα συντηρούν οι ίδιοι και τα κόμματά τους ;Εννοώ όσους/ες από εσάς κάνετε αβάντα σε Μητσοτάκη - Κασσελάκη κ.α. πολιτικούς - κόμματα - δημάρχους ενώ γνωρίζεται τα ισχύοντα.

Την οποιαδήποτε ιστορία, αρνητική - θετική, ''την γράφει'' η κοινωνία και φέρει αυτούσια και την ευθύνη. Ισχύει ; Αναλαμβάνει την ευθύνη η μήπως κάνει τον ανήξερο ;Από τον πρωθυπουργό σας έως και τον δήμαρχο και μέχρι και τον τελευταίο τροχό της αμάξης πόσα χρόνια κάνουν συνολικά τον ανήξερο ;Τι αποτελεί τελειότητα από την πλευρά τους και το γνωρίζεται εσείς ενώ το αγνοώ ;Tο οικονομικό σύστημα που έχουν ασπαστεί είναι τέλειο ; Το πελατειακό που έχουν εδραιώσει και ακολουθούν πως χαρακτηρίζεται ;To προσωπικό για την πάρτη τους και το προσωπικό τους όφελος από το μετερίζι της πολιτικής πως χαρακτηρίζεται ;

* Ο υποφαινόμενος αρνήθηκε τις εξυπηρετήσεις , ακόμα και το δίκαιό του, ενώ θα είχε ωφεληθεί σημαντικά. Αξίωσα ότι ισχύει να είναι θεσμοθετημένο - νόμος για το σύνολο. Δείξτε και εσείς από την δική σας πλευρά, είτε την πολιτική είτε την κοινωνική το αντίστοιχο. Ποιούς ψηφίζεται ? Ποιοι είναι οι πολιτικοί σας, δεν είναι οι αντίστοιχοι με εσάς ;Γνωρίζεται που λειτουργεί επί μια δεκαετία το κανάλι που ψήφισαν χιλιάδες δημότες Γλυφάδας ;Πέρασε στο Δ/Σ του Ο.Τ.Α Γλυφάδας  η έγινε προβοκάτσια κατά της κοινωνίας από τους πολιτικούς και τα κόμματά σας ;Τους εξυπηρετούμενους και τους επωφελούμενους καθώς και όσους/ες ''λιβανίζουν'' τους γνωρίζεται , άλλωστε καθημερινά οι πολιτικοί σας , καθώς και οι δήμαρχοί σας και οι εξυπηρετούμενοι συνδιαλέγονται μεταξύ τους. Εμένα με είδατε μαζί τους ;

Προοδευτικός άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να αποδείξει όσα αναφέρει. Είναι απορίας άξιο πως μια κοινωνία οραματίζεται το μέλλον της , το αύριο , με την ίδια σε ρόλο ''νεροκουβαλητή'' και του αφανή και όχι στον ισότιμο ρόλο στην Ιστορία που συμμετέχει. Αντιλαμβάνεστε ότι άλλο το μέσο του συνόλου, άλλο το δικό μου , άλλο του ''γαλάζιου'' Χ και άλλο το δικό σας.  To δημοτικό κανάλι ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ της ΓΛΥΦΑΔΑΣ το οποίο έλαβε ΕΝΤΟΛΗ στην κάλπη που ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ επί μια δεκαετία ; Ανήξεροι και εσείς ;Είναι σαφές ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την κοινωνία.

* Από το 1977 έως και σήμερα, λειτουργώντας τον ραδιοφωνικό σταθμό της Γλυφάδας που δίωξαν - κατέσχεσαν επανειλλημένα και στη συνέχεια την ιστοσελίδα είδατε και από εμένα να έχω θέσει δημόσια κωδικούς τραπέζης  και paypal  για ενίσχυση , η μήπως επισκέπτομαι στη ζούλα τα γραφεία δημάρχων - αντιδημάρχων και βολευτών  και ζω από τα μαύρα από μυστικά κονδύλια, τις παράνομες συμβάσεις, τις αργομισθίες, τις λίστες Πέτσα , τα ρουσφέτια, τα επιλεκτικά ΕΣΠΑ και τις χορηγίες από ολιγαρχικά οικονομικά συμφέροντα όπως κάποιοι άλλοι ''συμπατριώτες γλυφαδιώτες'' ;

Όταν καταλύεται στη πράξη η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ άπαντες στο Ελληνιστάν και το Γλυφαδιστάν κάνουν τον ανήξερο ! Γιατί άραγε ισχύει ;Αυτές είναι ποιοτικές προδιαγραφές μιας κοινωνίας στην οποία ο υποφαινόμενος δεν αξιοποίησε τίποτα για την πάρτη του και προέταξε το συμφέρον του συνόλου ; Πόσοι/ες είναι οι επωφελούμενοι/ες και εξυπηρετούμενοι/ες το γνωρίζετε , τι διαμορφώνουν από κοινού γνωρίζεται ?






  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα:Την ΙΣΤΟΡΙΑ την γράφει η κοινωνία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">