ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Eurovision: Κάθε φορά και μη χειρότερα !


Πραγματικά είναι απορίας άξιο τι επιλογές κάνει η σημερινή νεοελληνική κοινωνία επί παντός επιστητού άρα και στην 
Eurovision.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Αν ένα μουσικό κομμάτι είναι αξιόλογο από το πρώτο άκουσμα αποτυπώνεται ως ευχάριστο και αποδεκτό στον εγκέφαλο, ενώ στον αντίποδα όταν κάτι είναι αδιάφορο ανούσιο  δεν καταγράφεται ως κάτι αξιόλογο και ενδιαφέρων.

Σε μια χρονική περίοδο , το 2024 , διαπιστώνουμε έναν διευρυμένο μετασχηματισμό επί παντός επιστητού , και κυρίως στην μουσική , χωρίς να αλλάζει το ελάχιστο προς το καλύτερο. Μια σειρά από παγκόσμιες επιρροές κουβαλά το ''ζάρι''  , από Ινδία στα φωνητικά μέχρι βαλκάνια, όμως, ''δεν γράφει''.

Μηδέν Ελληνικά στοιχεία πλήν του στίχου

Ακόμα και εγώ να έγραφα ένα καινούργιο κομμάτι θα ήταν στην πρώτη τριάδα ενώ το ''ζάρι'' θα φέρει κακή ζαριά ! ( Άλλωστε πριν από πολλά χρονιά που είχα λάβει συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό μουσικής πήρα την τρίτη θέση για πλάκα, όμως, δεν πήγα στην εκδήλωση την ημέρα της βράβευσης ούτε συμμετείχα ξανά σε διαγωνισμούς,  διότι , ως είθισται συνήθως σε τούτη τη χώρα τις πρώτες θέσεις οι 'κριτές' τις παρέχουν στους γνωρίζοντες ! )


ΥΓ: Ένα κομμάτι με στοιχεία από την Ελληνική , είτε παραδοσιακή είτε έντεχνη μουσική θα ήταν σίγουρα στην πρώτη τριάδα. Οι πολλοί ξένοι επηρεασμοί αλλοιώνουν σημαντικά το αποτέλεσμα. ( Μη ξεχνάμε ότι στα Βαλκάνια ακούν σήμερα περισσότερη Ελληνική μουσική σε σχέση με την δική τους ! )

* Σε όσους/ες αρέσει η υποκρισία, η οποία πλέον αποτελεί πανάκεια στη χώρα μας μπορώ να αναφέρω ότι το ''ζάρι'' ήταν καταπληκτικό, εξαίσιο, μοναδικό, υπέροχο, χάρμα των αυτιών μας, όμως, δεν το κάνω, διότι, πρώτον δεν είμαι τζογαδόρος δεν μου αρέσει το ''ζάρι'' , και δεύτερον, power to the people ! 

* Λέτε να παρέχει έμπνευση το ''ζάρι'' και να το τραγουδούν όλοι/ες ακόμα και στα πανηγύρια στις πλατείες της Αλβανίας όπως ισχύει με τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη ?
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Eurovision: Κάθε φορά και μη χειρότερα ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">