ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κάθε ψωνιστήρι νομίζει ότι θα ασχολούμαστε μαζί του !


Η κοινωνία του παρόντος σύμφωνα της νέας τάξης πραγμάτων και του καπιταλισμού οδηγήθηκε στη φάση της επιδειξιομανίας , της αυτοπροβολής , της επιδεικτικής κατανάλωσης και της υπερβολικής σημασίας που δίνεται στην εξωτερική εμφάνιση και την κοινωνική αναγνώριση μέσω της κατανάλωσης. 

Αυτό το φαινόμενο οδήγησε σε μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τους άλλους με τα υλικά αγαθά που κατέχουν, αντί να εστιάζουν στις πραγματικές αξίες και το κράτος δικαίου.

Τόσο ηλιθίως φερόμενοι, και ενώ οι τάσεις τους είναι η επιδειξιομανία και η πλήρης απορρόφησή τους από τα πάσης φύσεως καπιταλιστικά θεάματα είναι οι ίδιοι/ες οι οποίοι/ες όταν βρεθούν σε δεινή θέση αναζητούν π.χ την δωρεάν υγεία ! Οι περισσότεροι/ες έχουν κάνει το ελάχιστο ;

Σάπισε σε τέτοιο βάθμο η κοινωνία που κάθε ψωνιστήρι νομίζει ότι θα ασχολούμαστε μαζί του !

Προφανώς πρέπει να ξεχάσουμε τι ίσχυε επί δεκαετίες  με την ίδια ακριβώς κοινωνία πριν το διαδίκτυο τα wifi και τα κινητά.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 3,5 εκατομμύρια νεοελλήνων ότι περιουσιακό στοιχείο κατέχουν προέρχεται από δανειοδότηση. Ακίνητα - κινητά. Τα 3,5 εκ. νεοελλήνων συνεπάγεται το σύνολο του λαού της επικράτειας, αν κάποιος θέσει εκτός τους υπηρήλικες και τα ανήλικα.

Αν συμπεριλάβουμε και ένα σημαντικό τμήμα πληθυσμού το οποίο αποτελεί το πελατειακό σύστημα των αστικών πολιτικών κομμάτων , τους διαχρονικά αργόμισθους του δημοσίου, κ.α η επιδειξιομανία τους αποτελεί την ρήση ''μαγκιά κλανιά και κώλος φιλιστρίνι''.

Ο καπιταλισμός στην εποχή της έξαρσης των social media – ενός ιού που δύσκολα γιατρεύεται με εμβόλιο – δεν κάνει μόνο τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Ίσως το χειρότερο όλων είναι ότι κάνει τους πλουσιότερους περισσότερο επιδειξιομανείς – με αυτοπροβολή της χλιδής σε real time καταστάσεις που προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , ενώ οι υπόλοιποι, η πλειονότητα, τα εκατομμύρια, αυτοπαραμυθιάζονται με τα ψευτολοϊδια τους, ενώ είναι σαφές σύμφωνα επίσημων στοιχείων ότι, οι δισεκατομμυριούχοι αυξάνουν τα δις,  οι πολυεκατομμυριούχοι επίσης και η πλειονότητα σταδιακά φτωχοποιείται.

Ειδικότερα, ο Κούλης υπόσχεται το 2030 μισθό 870 ευρώ, ενώ στο σύνολο των σκανδιναβικών χωρών, των ευρωπαϊκών, κ.α., το ελάχιστο θα είναι τουλάχιστον τετραπλάσιος έως και δεκαπλάσιος.

Γ.Κ

ΥΓ: Αναφορικά με τον επαγγελματία ψεύτη , ''αντιπρόεδρο'' , απορούν ακόμα και ορισμένοι ψηφοφόροι του γιατί τον ψήφισαν ! Πως γίνετε αυτός που έλεγε ότι όσοι ψηφίσουν ΝΔ νομιμοποιούν την κλοπή του δημοσίου χρήματος να λέει σήμερα ακριβός τα αντίθετα ?

* Την δεκαετία του 90 πρότεινα δημόσια ως λύση την ηλεκτροκίνηση, ( ηλεκτρικά οχήματα ), σε μια περίοδο που κανείς άλλος δεν έκανε την ελάχιστη αναφορά και διαπιστώνω ότι το 2024 ο Κούλης , αντί για επένδυση στην Ελληνική παραγωγή και ανάπτυξη , ενδιαφέρεται να στήσει στη χώρα μας ένα Κινεζικό παράρτημα μονταρίσματος ηλεκτρικών οχημάτων τα οποία θα έρχονται σε κοντέινερ από την Κίνα. Τόσο μπροστά ο Κούλης ! 

* Με καθυστέρηση 30 ετών, από τον Μητσοτάκη του παρελθόντος στον Μητσοτάκη του παρόντος και υλοποιώντας κάκιστα όσα αποτελούσαν τις δικές μου προτάσεις ! Αυτοί σας αξίζουν. Γιατί να φέρει μια εταιρία από την κουμουνιστική Κίνα στη χώρα μας ;Που είναι η Ελληνική ανάπτυξη ;Τα δις τα κάνουν πάσα στους Αμερικανούς και στους εγχώριους νταβατζήδες. Μα καλά δεν ντρέπετε να διατηρεί σχέσεις με κουμουνιστική κυβέρνηση ? Το οξύμωρο της ιστορίας είναι ότι δεν θα προκύψει τεχνογνωσία, διότι, δεν θα υπάρχει παραγωγή στη χώρα μας θα υπάρχει μόνο συναρμολόγηση.




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κάθε ψωνιστήρι νομίζει ότι θα ασχολούμαστε μαζί του ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">