ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η αρχή της χρηστής διοίκησης


Οι γενικές αρχές του διοικητικού δικαίου έχουν γίνει αποδεκτές ως σημαντική πηγή διαμόρφωσης του δικαίου. 

Η αρχή της χρηστής διοίκησης

Πρόκειται για αόριστες έννοιες που παρά τον γενικό και αφηρημένο χαρακτήρα τους, αποτελούν πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του δικαστή που καλείται να δώσει λύσεις εκεί που το δίκαιο εμφανίζεται με κενά και αδυναμία ρύθμισης συγκεκριμένων περιπτώσεων. Τέτοιες αρχές είναι αυτή της αναλογικότητας, της ισότητας, του δημοσίου συμφέροντος, της μη αναδρομικότητας των νόμων, της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και της χρηστής διοίκησης. Η παρούσα εργασία αποτελεί μια σύντομη συστηματική ανάλυση της αρχής της χρηστής διοίκησης μιας εκ των βασικότερων αρχών, που έχει διαπλάσσει η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας δημιούργησε ένα άρτιο σύστημα γενικών αρχών, που επηρέασε όχι μόνο τη λειτουργία της Διοικήσεως αλλά και την ερμηνεία του ιδίου του συνταγματικού χάρτη. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο κείμενο του Συντάγματος, εμφανίζονται διατάξεις που αποτυπώνουν νομικές αρχές εξαγόμενες από τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παράλληλα και η νομολογία του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων δέχθηκε τις γενικές αρχές του δικαίου, ότι αποτελούν μέρος τούτου.

Η αρχή της χρηστής διοίκησης ( δεξί κλίκ fullscreen και zoom για διάβασμα )

Γιάννης Κουρδομένος: Δυστυχώς ο κ. Ιωάννης Μερενίδης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο που μας έστειλε την ''αρχή της χρηστής διοίκησης'' προφανώς αγνοεί πλήρως όσα ισχύουν στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας

1ον) Η Γλυφάδα, σε πλήρη αντιδιαστολή με σειρά έτερων περιοχών, δήμων, της χώρας μας έχει μια σαφή ιδιαιτερότητα. Από ιδρύσεώς της απαρτίζεται και διοικείται από ξενόφερτα άτομα τα οποία ουδεμία σχέση είχαν με την συγκεκριμένη περιοχή. Ποτέ δεν έχει διοικήσει αυτόχθονας !

2ον) Οι επιλεγμένοι - χρισμένοι επί δεκαετίες των αστικών κομμάτων στον Δήμο Γλυφάδας λειτουργούν απόλυτα στη βάση του πελατειακού συστήματος εξυπηρέτησης ημετέρων. Ουδεμία σχέση έχουν με τήρηση της νομιμότητας και του δικαίου.

3ον) Κάλλιστα θα μπορούσε ο δημότης να κινήσει κάθε σύννομη ενέργεια αν επρόκειτο για έναν αιρετό - δήμαρχο ο οποίος καταλύει την νομιμότητα και το δίκαιο, όμως, στην δεδομένη τοπική πραγματικότητα του Ο.Τ.Α Γλυφάδας άπαντες αποτελούν ''παράγκα'' κατάλυσης της νομιμότητας και του δικαίου και αυτό έχει διαμορφωθεί τεχνηέντως επί δεκαετίες λόγω της προαναφερόμενης ιδιαιτερότητας , καθώς  επίσης, του πακτωλού χρημάτων που κακοδιαχειρίζονται με γνώμονα συμφέροντα προσωπικά καθώς και ημετέρων τους.

Είναι σαφές ότι το μοναδικό που ενδιαφέρει όσους εμπλέκονται με τα κοινά του Ο.Τ.Α Γλυφάδας είναι το μερίδιο από τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπεις της κακοδιαχειρίσεώς τους. Πληθώρα αιρετών του δήμου Γλυφάδας απλά συμμετέχουν σε συνεδριάσεις χωρίς να έχουν διαβάσει και χωρίς να γνωρίζουν καν τι ψηφίζουν, επίσης, ποιοί είχαν επιλεγεί για πρόεδροι του Δ/Σ , ποιές ήταν οι υποχρεώσεις τους και ποια τα πεπραγμένα τους, ( λόγω σκοπιμότητας , δόλου, ασχετοσύνης ? ), ακόμα και μεθοδευμένων ενεργειών αδιαφάνειας και αδράνειας σε όσα τους καλούσε το υπουργείο εσωτερικών, κ.α.
Ούτε ο υπόκοσμος και οι κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου, έπειτα από μια κορυφαία τοπική προβοκάτσια κατά της εντολής χιλιάδων ψηφοφόρων - δημοτών θα οργάνωναν ένθεν και ένθεν - ''διοικούντες - αντιπολιτευόμενοι'' να τσεπώσουν ακόμα και τα πέντε χιλιάδες ευρώ το μήνα του ''συμπαραστάτη του δημότη'' ως αυταπόδεικτα τα αργύρια της τοπικής προδοσίας.  Κυρίως  άτομα τα οποία με δελτίο τύπου είχαν τοποθετηθεί κατά του συγκεκριμένου θεσμού. (Κάποιοι εξ αυτών ήταν ''υπάλληλοι'' του παραρτήματος του Φαλήρου και της ΝΔ, ενώ έπαιζαν στην τοπική παράσταση της ''αριστεράς''. ) Οι εκτός ορίων του δήμου Γλυφάδας ασφαλώς μπορείτε να κρίνετε αν υπάρχει αντιστοιχία και στον δικό σας Ο.Τ.Α με την κοινωνικοπολιτική σήψη του εν λόγω δήμου. Αναλογιστείτε τι είδους χαρακτήρας είναι ένας δήμαρχος, καθώς και οι υπόλοιποι ''γαλάζιοι'' διοικούντες, οι οποίοι οργανώνουν , στηρίζουν και ψηφίζουν την προαναφερόμενη αθλιότητα, καθώς επίσης, τι είναι συνολικά και οι ψηφοφόροι τους.
Τεταρτοτριτοκοσμική πραγματικότητα

Πρόκειται για απίστευτες καταστάσεις, δεδομένου ότι κατέλυσαν ακόμα και την εντολή στην κάλπη χιλιάδων δημοτών, χωρίς κανένα ενδοιασμό, ενώ στον αντίποδα σύμφωνα του αμιγώς πελατειακού τους συστήματος έχουν μεθοδεύσει εκατοντάδες ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις ημετέρων. Ακόμα και σειράς αργόμισθων. 

Οι λανθάνουσες πολιτικές σαπίζουν την κοινωνία 

Δήμος Γλυφάδας: Σύσταση πολιτικοοικονομικοκοινωνικής ''παράγκας'' με ολοένα αυξητικό δείκτη τοπικής κοινωνικής σήψης, αναλγησίας , ελλείμματος εμπιστοσύνης και ωχαδερφισμού, χωρίς αντιστοιχία, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Μεταλλάσσονται σταδιακά σε κακούργους και εγκληματίες, ενώ είναι και βλακωδώς σκεπτόμενοι/ες σε σημαντικό βαθμό τμήμα των δημοτών, διότι, αυτή ήταν η αρχική χάραξη και σκοπιμότητα των επιτηδείων υπηρέτησης προσωπικών, ξένων , καθώς επίσης και εγχώριων ολιγαρχικών συμφερόντων κάνοντας από κοινού την προβοκάτσια του 2014

* Προβοκάτσια του 2014 σημαίνει, (διότι διαβάζουν και εκτός Γλυφάδας), κατάλυση της εντολής χιλιάδων δημοτών για δημοτικό μέσο όλων των δημοτών, ενώ συνέστησαν από κοινού πληθώρα ''γαλάζια'' παραρτήματα, παρανόμως συμβασιούχους και πάσης φύσεως χρηματισμένους και συμβαλλόμενους κλακαδόρους , αυλικούς και παρατρεχάμενους, σε σόσιαλ , site κ.τ.λ. Δυστυχώς σε μια τοπική κοινωνία βαθιάς σήψης  λανθάνει μέχρι και το επίπεδο αντιλήψεως σημαντικού τμήματος δημοτών.
Βλέποντας τι παρουσιάζουν ως κολάζ στην ιστοσελίδα του Δήμου Γλυφάδας κάλλιστα μπορεί κάθε ένας να κρίνει τους λόγους που παρουσιάζουν τα έργα των προκατόχων τους αντί για τα έργα βιτρίνας και το φαγοπότι διαρκείας εκατομμυρίων της δικής τους δεκαετίας χωρίς νομιμότητα και εκπροσώπηση του δήμου. Επίσης, η πλειονότητα όσων παρουσίασαν επί μια δεκαετία αποτελεί τις δημόσιες προσωπικές μου προτάσεις από τον τοπικό Ρ/Σ την δεκαετία του 90, τον οποίο ρήμαξαν στις διώξεις και κατασχέσεις, ενώ η προβοκάτσια σε βάρος μου ήταν δεδομένη. Υπηρετούνται οι οπαδοί της κοινωνικής σήψης και του γνωστού πελατειακού συστήματος απόρροια καταλοίπων της τουρκοκρατίας από τους εκφραστές του ''ανήκουμε στην δύση'' ! Περιθωριοποίησαν την αλήθεια, το δίκαιο, και την νομιμότητα προς χάριν της ιδιοτέλειάς τους και του προσωπικού τους βολέματος. Πολλοί οι ''σάπιοι/ες'' στο Γλυφαδιστάν, ενώ ένας ο εκφραστής της αλήθειας.

Έπειτα από μια κορυφαία προβοκάτσια κατά του Δήμου - δημοτών , της αξιοκρατίας ,της ισοπολιτείας και του δικαίου για το υγιές κοινωνικό μέλλον του τόπου μπορούσα να ακολουθήσω και να συνευρίσκομαι με προδότες ; Είμαι ένας από τα γνωστά σας τοπικά λαμόγια ;Το σχέδιο των πανούργων ήταν μελετημένο. Ακόμα και το 50% και πλέον όσων απέχουν από την κάλπη σηματοδοτεί ότι υφίσταται σημαντική τοπική παθογένεια η οποία δεν γίνετε αποδεκτή.

Δεδομένης της ιδιάζουσας τοπικής πραγματικότητας , διαπλοκής ανώτατων κ.α. δικαστικών ως παρένθετα και οικογενειακά τους πρόσωπα, καθώς επίσης, λόγω της άμεσης σχέσεώς τους με κόμματα εξουσίας δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο δικαίου. Φαιδρή πολιτική πραγματικότητα, η οποία σε συνάρτηση με τους ξενόφερτους κατοίκους της πόλης διαμόρφωσαν βαβέλ και αλαλούμ.  Επισήμανση: Εσείς ως πανεπιστημιακοί και ασχολούμενοι με την χρηστή διοίκηση απαιτείται να κάνετε μια ενδελεχή έρευνα σε επίπεδο Ο.Τ.Α Γλυφάδας, καθώς και σύμφωνα της προσφυγής μου στην δικαιοσύνη, μια προσφυγή η οποία αρχειοθετήθηκε, '' κουκουλώθηκε'', αντί για αυτεπάγγελτη παρέμβαση. Τονίζω τον υψηλότατο δείκτη ''τοπικού πολιτισμού'', και ειδικότερα πολιτικού, σε μια τοπική κοινωνία που αυταπόδεικτα πρωτοστάτησα για ιδιωτικές ραδιοτηλεοράσεις και κοινωνικά μέσα δεχόμενος συστηματικά καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις, αντί αδειοδοτήσεως και συμβολής των αιρετών - δημάρχων, έπειτα από κατάθεση αιτήσεων στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας παρανομούσαν σε κάθε σύννομη αίτηση, ενώ οδηγήθηκαν μέχρι το αίσχος κατάλυσης της εντολής χιλιάδων δημοτών με στόχο την φυσική μου εξόντωση. Όλα τα προαναφερόμενα μεθοδεύτηκαν από εκπροσώπους της χρηστής διοικήσεως , πολιτικούς, αιρετούς και δικαστικούς λειτουργούς ; Παρακαλώ θερμά αν έχετε υπόψιν σας κάτι αντίστοιχο σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, ακόμα και στον τελευταίο νομό -  δήμο της χώρας να μου το υποδείξετε , διότι, προσωπικά δεν το γνωρίζω. Απίστευτες καταστάσεις: Ξεκινήσαμε με ειδήσεις και έχουμε καταλήξει , έπειτα από σειρά υπονομεύσεων , παρανομιών και κατάλυσης σε διαμαρτυρία διαρκείας ! Στον αντίποδα, παραρτήματα, παράνομες συμβάσεις, αργόμισθοι - αργομισθίες ετών, πληθώρα εξυπηρετούμενων σύμφωνα του πελατειακού συστήματος, κ.α. Από την αρχή υπήρχε σκοπιμότητα, από την εποχή χρηματισμού πολιτικών από ολιγάρχες του Ν.Αττικής για μονοπώλιο μιας χούφτας οικογενειών. Αυτοί με ολοένα αυξανόμενο τον τοπικό πληθυσμό κάθε τέσσερα χρόνια μειώνουν το έρεισμα και τις ψήφους τις οποίες λαμβάνουν, όμως, ο αριθμός εξυπηρετούμενων διαρκείας τους καθορίζει την εκλογική νίκη.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η αρχή της χρηστής διοίκησης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">