ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δυναμική επανεμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ σύντομα

Συμφωνία για τη δημιουργία ενός νέου συντονιστικού κέντρου με στόχο την ενωτική επανεμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό επιτεύχθηκε μετά από συζητήσεις εβδομάδων μεταξύ του Συνασπισμού και των άλλων συνιστωσών του σχήματος.


Σύμφωνα με πληροφορίες το συντονιστικό όργανο θα συνεδριάζει, κατά πάσα πιθανότητα μία φορά τον μήνα, για τον συντονισμό της δράσης του συμμαχικού σχήματος , δεν είναι ωστόσο σαφές αν υποκαθιστά την Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και πως ακριβώς θα παρεμβαίνει στις πολιτικές εξελίξεις.


Στο ενδεκαμελές συντονιστικό όργανο θα συμμετέχουν τρία στελέχη του ΣΥΝ, τρία στελέχη του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής του κ. Α. Αλαβάνου, τρία στελέχη της ΑΝΑΣΑ στο οποίο συμμετέχει και η ΑΚΟΑ του κ. Γιάννη Μπανιά, ένας εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ και ο κ. Μανώλης Γλέζος.

 Η συγκρότηση του νέου οργάνου θα ανακοινωθεί επίσημα την Τετάρτη. Το απόγευμα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ για να συζητήσει πολιτικές πτυχές του εγχειρήματος.

 Εν τω μεταξύ, σε απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, που είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη, αναφέρεται ότι επιβάλλεται η διαμόρφωση ενός ευρύτατου μετώπου μέσα από ενωτικές διεργασίες, κοινές δράσεις και διεκδίκηση κοινών εναλλακτικών προς το μνημόνιο πολιτικών, σ΄ ένα μεγάλο φάσμα δυνάμεων από το χώρο όσων αποδεσμεύονται αριστερά του ΠΑΣΟΚ μέχρι και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής και πολιτικής οικολογίας.

 Σ΄ αυτή την κατεύθυνση, επισημαίνει η απόφαση της ΚΠΕ, συμμετέχουμε ως ΣΥΝ και ως ΣΥΡΙΖΑ σε πρωτοβουλίες που θα ενταθούν στο επόμενο διάστημα με στόχο να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική και μια νέα ελπίδα για τη συνεργασία και την κοινή δράση των αριστερών δυνάμεων. «Η άρση του κατακερματισμού, η υποχώρηση των διχαστικών αντιλήψεων, η διαμόρφωση ενός ενωτικού κλίματος συμπαράταξης μέσα στα κοινωνικά κινήματα, αποτελούν για τον ΣΥΝ στρατηγικής σημασίας επιλογή που πρέπει να υπηρετείται με όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες και κινήσεις μας. Η δυναμική επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ενισχύσει αυτή τη θετική εξέλιξη για όλη την αριστερά» τονίζει η απόφαση
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δυναμική επανεμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ σύντομα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">