ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για τα «κλειστά» επαγγέλματα

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων, στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, πως ενώ στα λόγια είναι κατά των περιορισμών στην άσκηση των επαγγελμάτων, αρνείται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για λόγους μικροκομματικούς, υπό το πρόσχημα νομοτεχνικών αδυναμιών. Νωρίτερα, ύστερα από πίεση και των βουλευτών της συμπολίτευσης, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης πραγματοποίησε μία αλλαγή στο νομοσχέδιο σχετικά με την ίδρυση δικηγορικών εταιρειών.

Στις βολές που δέχτηκε ο υφυπουργός για το νομοσχέδιο από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στάθηκε η ΝΔ. Ωστόσο παρά τις αντιδράσεις κανένας από τη συμπολίτευση δεν καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο. O πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, καταψήφισε το άρθρο 7 ως αντισυνταγματικό και παράνομο καθώς καλούνται οι απόφοιτοι των ΤΕΙ, που δεν γίνονται δεκτοί στο ΤΕΕ, να καταβάλουν κανονικά τις εισφορές σε αυτό (ΤΕΕ), είτε να απολογούνται για «αδικαιολόγητα χαμηλές» αμοιβές.

«Δεν υπάρχουν κλειστά επαγγέλματα, αλλά εκατοντάδες που αναφέρονται και θα ανοίξουν για την ελεύθερη δράση του μεγάλου κεφαλαίου, για τις μεγάλες εταιρίες. Κλειστές δεν ήσαν οι πόρτες για τους νέους επιστήμονες. Οι πύλες ανοίγουν για την είσοδο των μεγάλων εταιρειών» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.

«Αφήνετε τις μεγάλες εταιρείες να ρημάξουν τα πάντα. Δεν λέτε όμως πως χάνει όμως και φόρους το ελληνικό Δημόσιο», τόνισε η Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εξαιρείτε τους αυτοκινητιστές δημοσίας χρήσης από την ίδρυση προσωπικών ή ομόρρυθμων εταιρειών και τους εντάσσετε στην υποχρεωτική ίδρυση ανώνυμων. Για άλλη μια φορά αφανίζετε τους μικρούς επαγγελματίες και ευνοείτε μόνον τις μεγάλες εταιρείες» ανέφερε μεταξύ άλλων η βουλευτής.

«Το πρόβλημα της ανάπτυξης είναι οι φόροι του κράτους και όχι οι κατώτατες αμοιβές», τόνισε ο Μάκης Βορίδης βουλευτής του ΛΑΟΣ. «Από τα εκατό ευρώ που παίρνει ένας δικηγόρος, του μένουν να καταναλώσει είκοσι δύο ευρώ. Και εσείς μου λέτε να κάνουμε ανάπτυξη με την κατάργηση της κατώτατης αμοιβής!», τόνισε.

«Εννέα χώρες στην Ε.Ε. έχουν θεσπίσει κατώτατα όρια αμοιβής δικηγόρων», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Νεράντζης. «Ψηφίζετε ένα νομοσχέδιο για να μπορέσετε κατά την έγκριση της 4ης δόσης του δανείου, να πείτε ότι η κυβέρνηση πήρε μέτρα για άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Ζώης.












  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για τα «κλειστά» επαγγέλματα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">