ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας  αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της κυβέρνησης για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός, όπως έδειξε μέχρι αυτή τη στιγμή, επιθυμεί σε θεσμικές θέσεις δικούς του ανθρώπους, και φέρεται να θέλει ένα δικό του πρόσωπο στην προεδρία.

Από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές και στελέχη εκφράζουν αντιρρήσεις για την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου για ΠτΔ καθώς θα ήθελαν ένα πρόσωπο από την κεντροαριστερά.

Βουλευτές και στελέχη εκφράζουν αντιρρήσεις  για το πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου δεδομένου ότι συμμετείχε σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις. 

Ο κ. Αβραμόπουλος κατέχει το σημαντικό χαρτοφυλάκιο για τα θέματα μετανάστευσης, και εκτιμάται ότι δύσκολα ο κ. Γιούνκερ θα δώσει το ίδιο χαρτοφυλάκιο σε ένα πρόσωπο που θα προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο.

Από την κυβέρνηση, λένε, ότι πρώτη επιλογή ήταν ο κ. Κώστας Καραμανλής και η δεύτερη ο κ. Αβραμόπουλος, και οι δυο από την ΝΔ.

Υποσημείωση: Η δική μας πρόταση ήταν ένα πρόσωπο ευρείας πολιτικής αποδοχής, το οποίο να μην προέρχεται ούτε από την κεντροδεξιά, ούτε από την κεντροαριστερά. Μια προσωπικότητα ευρείας αποδοχής. 
Η πρόταση προσωπικότητας ευρείας αποδοχής, και όχι κατ' ανάγκην πολιτικό πρόσωπο, στοιχειοθετείται από όσα αποτελούν τη σημερινή πολιτικοοικονομική μας πραγματικότητα, και συγκεκριμένα θα προτείναμε έναν Έλληνα που διαπρέπει στο Εξωτερικό και θα μπορούσε να τύχει αποδοχής όλων των κομμάτων. Όσων αφορά την απόφαση, για πρόεδρο, είναι καθαρά ζήτημα της κυβέρνησης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">