ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σακελλαρίδης: Δεν θα διορίσουμε κομματικά στελέχη στις διοικήσεις των τραπεζών

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε κινήσεις που θα βλάψουν τη μετοχική αξία των τραπεζών

Tη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν θα παρέμβει στις διοικήσεις των τραπεζών και πως δεν θα προχωρήσει σε κινήσεις που θα βλάψουν τη μετοχική αξία των τραπεζών έδωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης,  και πρόσθεσε πως ότι κάνουμε για τις τράπεζες θα γίνεται σε συνεργασία με τους ιδιώτες επενδυτές

Ότι κάνουμε για τις τράπεζες θα γίνεται σε συνεργασία με τους ιδιώτες επενδυτές", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

"Δεν θα κάνουμε κάτι που θα πειράξει τη μετοχική αξία των τραπεζών", είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως δεν θα μπουν κομματικές διοικήσεις στις τράπεζες. "Τις επιτυχημένες διοικήσεις δεν θα τις αντικαταστήσουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά και αποσαφήνισε πως θα υπάρξει πλειοψηφική συμμετοχή του Δημοσίου σε όλες τα συστημικά πιστωτικά ιδρύματα.

"Θέλουμε να έχουμε συνεργασία με τους θεσμούς όπως η ΤτΕ, ώστε να προωθούνται τα κοινά συμφέροντα", είπε σχετικά με τον κ. Στουρνάρα. "Κριτική έχει γίνει για τις προεκλογικές του παρεμβάσεις, θέλω να Τόσα χρόνια στην Ελλάδα κάναμε τα στραβά μάτια σε διαφθορά στο Δημόσιο, διαπλοκή, φοροδιαφυγή. Αυτά πρέπει να αλλάξουν. Η νέα κυβέρνηση διαθέτει νηφαλιότητα να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή. Θέλουμε να προωθήσουμε σημαντικές τομές".

"Πιστεύουμε στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων που θα δημιουργούν θέσεις εργασίας, θα μεταφέρουν τεχνογνωσία στην ελληνική οικονομία. Το γεγονός ότι δεν θέλουμε να ιδιωτικοποιήσουμε βασικές επιχειρήσεις δεν σημαίνει ότι είμαστε εναντίον του ιδιωτικού τομέα" είπε για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Για το χρέος ανέφερε: "Δεν θα κάνουμε μονομερείς πράξεις. Θέλουμε μέσα στη νέα συμφωνία που θα κάνουμε με τα νέα χαρακτηριστικά, να προωθήσουμε την ανάπτυξη".πιστεύω πως δεν θα τις ξανακούσουμε".
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σακελλαρίδης: Δεν θα διορίσουμε κομματικά στελέχη στις διοικήσεις των τραπεζών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">