ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μίκης: Δεν χώνεψα ποτέ τον Ολλανδό με τα γυαλάκια

Στην προσωπική του σελίδα mikistheodorakis.gr, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης σχολιάζει την επίσκεψη του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Ελλάδα αλλά και τις εξελίξεις μετά και τις συναντήσεις του, τόσο με τον υπουργό Οικονομικών, όσο και με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Το Γιούρογκρουπ και ο Πρόεδρός του ο Ολλανδός είναι οι εικόνες που με βασανίζουν. Αυτόν όμως τον Ολλανδό με τα γυαλάκια ποτέ μου δεν μπόρεσα να χωνέψω», γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σε άλλο σημείο σχολιάζει την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη, «Δύο εκπρόσωποι αυτού του Λαού της β΄ κατηγορίας, ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης, με σπάνια ψυχραιμία και ευγένεια, τον τύλιξαν μέσα σε δυο φωτεινά και ωραία ΟΧΙ, που τον κεραυνοβόλησαν, σε σημείο που να ξεχάσει την ευγενική του καταγωγή του Άρχοντα Ευρωπαίου και να μην ξέρει πώς και από πού να φύγει».

Ολόκληρο κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη

«Το Γιούρογκρουπ και ο Πρόεδρός του ο Ολλανδός είναι οι εικόνες που με βασανίζουν. Πέρασα τόσα και τόσα γιατί η Μοίρα με γέννησε Έλληνα που πρέπει να υπομένει τα καπρίτσια των ισχυρών, να σκύβει το κεφάλι και να μάθει ακόμα και να τους αγαπά! Αυτόν όμως τον Ολλανδό με τα γυαλάκια ποτέ μου δεν μπόρεσα να χωνέψω, αν και μικρός έπινα γάλα Nestle.

Ήρθε λοιπόν φουριόζος με την έπαρση του Αφεντικού, για να τραβήξει τα αυτιά των άτακτων υπηκόων μιας φυλής για γέλια και για κλάματα που σήκωσε κεφάλι ξεχνώντας πως είναι αποπαίδι της Ευρώπης, του Γιούρογκρουπ και του Προέδρου του κυρίου Γερουν Νταϊσελμπλουμ.

Και τότε συνέβη ένα θαύμα, σαν κι αυτά τα ξεχασμένα στα βάθη της μνήμης μου. Δύο εκπρόσωποι αυτού του Λαού της β΄ κατηγορίας, ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης, με σπάνια ψυχραιμία και ευγένεια, τον τύλιξαν μέσα σε δυο φωτεινά και ωραία ΟΧΙ, που τον κεραυνοβόλησαν, σε σημείο που να ξεχάσει την ευγενική του καταγωγή του Άρχοντα Ευρωπαίου και να μην ξέρει πώς και από πού να φύγει.

Εδώ, στο σημείο αυτό, τα ξεχνάμε όλα. Ξαναγινόμαστε Ωραίοι Έλληνες. Και ψηλώνουμε κι εμείς. Πώς και γιατί έγινε και πού θα οδηγήσει, είναι λεπτομέρειες για τον Έλληνα που έζησε και επέζησε με τα Σύμβολα. Και θεωρώ μικρόψυχο το να μετράμε κουκιά σε μια στιγμή εθνικής αναλαμπής».

Υποσημείωση του Γ.Κ: Δεν χώνεψα ποτέ όσους και όσες βρίσκονται σε έναν διαλυμένο τοπικό πολιτισμό - κατακερματισμένο - χωρίς κοινωνική συνοχή και αίσθημα ευθύνης - για τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ - και λειτουργούν ακόμη και σήμερα ως φίδια, με γνώμονα το προσωπικό τους ιδιοτελές συμφέρον, και τίποτα περισσότερο για τον τόπο μας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μίκης: Δεν χώνεψα ποτέ τον Ολλανδό με τα γυαλάκια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">