ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι προτάσεις του προέδρου του ΟΑΣΑ


Του Γιάννη Κουρδομένου

Οι προτάσεις του προέδρου του ΟΑΣΑ, και οι δικές μας δεκαετιών, οι οποίες θάφτηκαν επί σκοπίμου, όπως και σήμερα, για την αναγνώριση των αγωνιστών των δημοσίων αγαθών χωρίς διώξεις και κατασχέσεις.

Μετά το πρωτοφανές φιάσκο στη Βουλή, για το διορισμό των προσώπων που είχε επιλέξει ο κ. Σπίρτζης για τις θέσεις στην ηγεσία του ΟΑΣΑ, ο οργανισμός δια μέσω του προέδρου κ. Ταστάνη, και των μεγάλων χορηγών του, θα φροντίσει για την ανακούφιση και φροντίδα των άστέγων.

Εμείς μπορούμε να πούμε ό, τι μετά τον διορισμό του κ. Τάσου Ταστάνη στον ΟΑΣΑ, έκτοτε δεν τον έχουμε ξαναδεί, όμως, τονίζεται ό,τι ο κ. Ταστάνης που διορίστηκε από τον κ . Σπίρτζη ( υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών ) ως αγωνιστής των δημοσίων αγαθών (και έχοντας οπτική επαφή από την οικία του επί δεκαετίες με τις κεραίες μας )  προφανώς έχει αμελήσει η έχει ξεχάσει όσα διακηρύξαμε τοπικά ( ραδιοφωνικά ) επί δεκαετίες. 

Με βασικό δεδομένο ό, τι όσα διακηρύξαμε τοπικά ( στα νότια προάστια ) έτυχαν ετεροχρονισμένα εφαρμογής σε πολλές χώρες, πλην της δικής μας, και έχοντας σήμερα μια δεδομένη πολιτική κατάσταση, όπως και την πλειονότητα στη Βουλή, η αδράνεια από τη πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για την εδραίωση της πραγματικής δημοκρατίας στα ερτζιανά, όπως και της δικής μας δικαίωσης, θα καθιστά σαφές  ό, τι όσοι βρίσκονται σήμερα στις θεσμικές καρέκλες δεν εκπροσωπούν το λαό, και δεν συνδράμουν σε κανένα βαθμό για την αποκατάσταση.

Καλή η επιτέλεση του κοινωνικού ρόλου από τη πλευρά των οργανισμών, χορηγών, και υπουργείων, όμως διαπιστώνουμε το παντελές έλλειμμα αποκατάστασης της δημοκρατίας για το σύνολο, και αποτελούσε την βασική υπόσχεση της κυβερνήσεως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο κ. Σπίρτζης οφείλουν να σχεδιάσουν εξ αρχής με γνώμονα τις δικές μας προτάσεις για την δημοκρατικότητα των ερτζιανών, και ειδικότερα του Ν.Αττικής, έχοντας ως βασικό δεδομένο σειρά αιτήσεων μας στο ΕΣΡ χωρίς καμία ενέργεια, το οποίο το 2015 παρείχε ''συν όλων των άλλων'' και ατομική ''άδεια'' βεβαίωση λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού στο Ν.Αττικής.

Εμείς θυμίζουμε εν συντομία τα αιτήματά μας:

1) Θέλουμε την επιστροφή των ληστεμένων της τοπικής μας δημοκρατίας, την οποία ρήμαξαν πολιτικοοικονομικά συμφέροντα, τα οποία δεσμεύουν καταχρηστικά και την συχνότητα που λειτουργούσαμε επί δεκαετίες.

2) Σχεδιασμό της χάρτας συχνοτήτων με δυο μεγακύκλους στις τοπικές κοινωνίες, καθώς θέσπιση λειτουργίας low power στα ερτζιανά.

3) Την πλήρη επιστροφή όσων κατασχέθηκαν καταχρηστικά ( με παράβαση των νόμων ) τα οποία παρακρατούνται στην ΕΡΤ ( σαφώς δεν φέρει ευθύνη η ΕΡΤ ) Η κυβέρνηση επέλεξε να επαναλειτουργεί η ΕΡΤ με δέκα ραδιοτηλεοπτικά από τα βόρεια προάστια Αττικής, ενώ στην Γλυφάδα και τα νότια ρημάχτηκαν συνολικά ( πλην ενός δοσίλογου ) όσοι λειτούργησαν στα ερτζιανά για τα οφέλη των κολλητών και των κομμάτων, ενώ εμείς πιστεύουμε ό, τι ένα ραδιοτηλεοπτικό της δημόσιας Ραδιοτηλεοράσεως πρέπει να έχει την έδρα του στα Νότια προάστια Αττικής.

4) Αξιώνουμε την προώθηση των αιτήσεων μας στο δήμο Γλυφάδας, από το 2004 - 2005, που κατατέθηκε πλήρης φάκελλος μελέτη πρόταση για δημιουργία δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, έπειτα από σειρά καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', ''RADIO GLYFADA'', << ΓΛΥΦΑΔΑ RADIO >> και άλλων τοπικών σταθμών, και έκτοτε κάποιοι πορεύονται εξαπατώντας τους συμπολίτες μας, και παρανομώντας ακόμα και στις μετέπειτα αιτήσεις μας... μέχρι σήμερα.  

Οι εκλεγμένοι στο δήμο Γλυφάδας έφτασαν στο σημείο να παζαρεύουν οτιδήποτε με Αλβανούς ( δείτε ΕΔΩ ) ενώ συστηματικά παρανομούν στις αιτήσεις μας, και ο κ.Ταστάνης έχει φοβίες μήπως τον παρεξηγήσουν. ( Μήπως παρεξηγείτε περισσότερο ο κ.Ταστάνης ως αδρανοποιημένος, δεδομένου ό, τι έχει απέναντί του, και δίπλα του, τους νυν και τέως παρανομούντες δημάρχους ; )

Τα κόμματα και η Ραδιοτηλεοπτική διαπλοκή

Την ανθρώπινη ζωή που επικαλείστε, εμάς μας την στέρησαν τα πολιτικοοικονομικά διαπλεκόμενα, και απαράδεκτοι αιρετοί, σε μια χώρα αχαρακτήριστων κομμάτων και πολιτικών, οι οποίοι αντί της υπηρέτησης των πολιτών έγιναν συνεχιστές της χούντας 67 - 74, και ''συνιδιοκτήτες'' των διαπλεκόμενων Ραδιοτηλεοράσεων επί αρκετά χρόνια ώστε να εκλέγονται και να επανεκλέγονται.

Διαπλεκόμενα, τα οποία και σήμερα υπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο από τους αιρετούς Γλυφάδας, και από την κυβέρνηση μέχρι αυτή τη στιγμή, και δεν διαπιστώνουμε τις ριζικές ενέργειες σας.

Ο μοναδικός λόγος ειδικού καθεστώτος στη χώρα μας επί 27 χρόνια, όσων αφορά τις Ραδιοτηλεοράσεις, ήταν και παραμένει το ιδιότυπο καθεστώς ιδιοκτησιακού χαρακτήρα των ΜΜΕ, τα οποία φαίνεται να είναι ιδιοκτησιακού καθεστώτος εργολάβων, εκδοτών, καθώς και εφοπλιστών, όμως στην πραγματικότητα είναι ''συνιδιοκτησιακού καθεστώτος'' των πολιτικών κομμάτων.

Πίσω από τα περισσότερα ΜΜΕ στη χώρα μας βρίσκονται πολιτικά κόμματα, και είναι το κοινό μας μυστικό που αναγάγει τη χώρα μας εκτός από πρωταθλήτρια στην διαφθορά, και κυπελλούχο στην ανεργία, φαβορί τριτοκοσμικής χώρας. 

Σαφώς δεν είναι του παρόντος, όμως, αντί εκθέσεων βιβλίων της πλάκας, για να τσεπώσουν χιλιάρικα Αλβανοί μπογιατζήδες και αιρετοί του δήμου παραχωρώντας τις πλατείες στην Γλυφάδα, θα μπορούσαν να εκθέσουν στις πλατείες όσα ειπώθηκαν και γράφηκαν από εμάς για το καθεστώς ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, και με μια δική τους αιτιολόγηση τι εξυπηρετούν επί 27 χρόνια.

''Ενδεικτικά σας θυμίζουμε τις περιπτώσεις Λεβέντη, ο οποίος ξεκίνησε ως μαχόμενος από ''τηλεοπτική συχνότητα'', ώστε να τσεπώσει ζεστό χρήμα πωλώντας στη συνέχεια σε διαπλεκόμενα το δημόσιο αγαθό, και σήμερα να έχει μερίδιο επί της κοινοβουλευτικής πίτας (...)  Το ανάλογο και από το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ Καρατζαφέρη με ραδιοτηλεόραση, το ΣΥΡΙΖΑ με ραδιόφωνο ( πταίσμα ), κ.α., ως κερασάκι στην τούρτα των εθνικών Ραδιοτηλεοράσεων, οι οποίες αποτελούν την κορυφαία περίπτωση πολιτικοοικονομικής διαπλοκής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ''.

Σας θυμίζουμε το σημαντικότερο που παρέκαμψαν όσοι ορμώμενοι από τον λαό που ξεχύθηκε στις πλατείες προ ετών (αγανακτισμένοι ) μίλησαν για δίκαιο και αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Να δοθεί τέλος στην ραδιοτηλεοπτική διαπλοκή, και τα κόμματα - πολιτικοί του παλαιοκομματισμού να περιορίζονται στον ρόλο υπηρέτησης του λαού, διότι δεν δικαιούνται παράλληλα άλλης η άλλων εξουσιών.

Η βασική υποχρέωση κομμάτων και πολιτικών ήταν και είναι να υπάρχει σαφής διαχωρισμός εξουσιών, και ο έλεγχος να ασκείται από τον λαό, με καθαρά δημόσια, δημοτικά, και ιδιωτικά ΜΜΕ. 

Προσωπικά δεν επιθυμώ να γίνω ισχυρός, και να πρωτοστατήσω με τα δεδομένα που διέπουν τους περισσότερους επί του παρόντος, και αδιαφορώ για το οποιοδήποτε κόστος, δεδομένου ό, τι γνωρίζω με απόλυτη ακρίβεια τον χρόνο αποκαταστάσεως από τον Ελληνικό λαό, ο οποίος τον κατάλληλο χρόνο θα επέμβει (...) έχοντας όλα τα εφόδια ώστε να υπάρξει η δικαίωσή του.

Θέμα λίγου χρόνου να έχουμε σαφή συμπεράσματα επί του συνόλου, δεδομένου ό, τι ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ βρίσκεται παράλληλα και εκλεγμένος στο δήμο Γλυφάδας, παρακωλύοντας τις προτάσεις μας δεκαετιών, ( αιτήσεις ) όπως και την προώθηση αυτών στο δημοτικό συμβούλιο. ( Βλέπε την ΑΡΧΙΚΗ σελίδα της Ιστοσελίδας )

Αν όλα στρέφονται με γνώμονα την ταξική και κοινωνική ανισότητα, κάποιοι θα πληρώσουν το τίμημα, δεδομένου ό, τι προσωπικά επιλέξαμε να μην γίνουμε απατεώνες σε μια νεοελληνική κοινωνία βουτηγμένη στην απάτη και το μαύρο χρήμα, όμως, έχουμε χιλιάδες μάρτυρες ό, τι πρεσβεύουμε την αλήθεια και το πραγματικό δίκαιο, το οποίο θα επικρατήσει στο τέλος όσο και να διαφθαρεί η κοινωνία._ 

Προτάσεις του προέδρου του Ο.Α.Σ.Α. ( ΟΟΣΑ )

Ως Πρόεδρος του ΟΟΣΑ να σας ευχαριστήσω κι εγώ για την παρουσία σας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που γίνεται στα πλαίσια της συνέργειας του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τον ΟΟΣΑ και αφορά την καινοτόμο δράση για την ανακούφιση και φροντίδα των άστεγων συμπολιτών μας στους δρόμους της Αθήνας.

Να ευχαριστήσω βέβαια και προσωπικά την αναπληρώτρια Υπουργό κα Θεανώ Φωτίου γι' αυτή την πρωτοβουλία και να πω ότι είναι και ιδιαίτερη η τιμή για εμένα και για τον ΟΟΣΑ που θα συνδράμουμε κι εμείς μαζί με τους χορηγούς και την PRAKSIS στην προσπάθεια άμβλυνσης των συνεπειών που υφίστανται σήμερα οι συμπολίτες μας από τη βαθιά ανθρωπιστική κρίση που βιώνει πλέον εδώ και πολλά χρόνια ο λαός μας στη χώρα μας.

Ο ΟΟΣΑ που έχει τη συνολική ευθύνη και εποπτεία του συστήματος των δημόσιων συγκοινωνιών της Αθήνας, πέρα από τη σταθερή πολιτική της Κυβέρνησης, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, αλλά και προσωπικά του Υπουργού του κ. Σπίρτζη, που είναι η αναδιάρθρωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς όφελος της κοινωνίας και του επιβατικού κοινού της Αθήνας, παρ' όλη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο ΟΟΣΑ και τα μεγάλα οικονομικά ελλείμματα που έχουμε κληρονομήσει δυστυχώς από τις προηγούμενες Διοικήσεις, έχει και ένα άλλο ακόμη στόχο:

Να επιτελέσει την εκπλήρωση του κοινωνικού του ρόλου και έργου, ως δημόσιος Οργανισμός που είναι. Δηλαδή να σταθεί δίπλα, κοντά και αλληλέγγυα στους συμπολίτες μας που πλήττονται βάναυσα από την ανθρωπιστική κρίση. Να σταθεί δίπλα στην πολιτεία, δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, κοντά στους συμπολίτες μας που βρίσκονται στην άκρη της κοινωνίας.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει αρκετά θετικά βήματα που πρέπει όμως να συνεχιστούν με πιο εντατικούς ρυθμούς. Αναφέρω χαρακτηριστικά την ελεύθερη μετακίνηση των ανέργων στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο στα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το μισό εισιτήριο στους πάνω από 65 χρονών και κάτω από 18 χρονών συμπολίτες μας.

Και σήμερα, με αυτή τη δράση, για την περίθαλψη την φροντίδα και την ανακούφιση των άστεγων συμπολιτών μας, όπου μαζί με το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης βάζουμε ακόμη ένα μεγάλο στοίχημα που πιστεύω ότι αν το παλέψουμε θα το πετύχουμε, θα το κερδίσουμε δηλαδή να αποκτήσουν ξανά οι συμπολίτες μας που είδαν τη ζωή τους να γίνεται ρημαδιό, τη χαμένη τους αξιοπρέπεια και να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι για να παλέψουν για μια ανθρώπινη ζωή.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι προτάσεις του προέδρου του ΟΑΣΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">