ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ στο δήμο Γλυφάδας πρέπει να δικαστεί

Η υπόθεση των οικοπέδων Καρβελά έχει χαρακτηριστεί τόσο από τον τύπο, όσο και από τηλεοπτικά κανάλια, όπως και από τις τοπικές παρατάξεις και δημότες ως σκανδαλώδης, και με τεράστια οικονομική ζημία των δημοτών Γλυφάδας, οπότε πρέπει να δικαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η εν λόγω υπόθεση της απευθείας αγοράς δυο οικοπέδων στην περιοχή Καρβελά Γλυφάδας βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών κ. Αγγελόπουλου Παναγιώτη, από τις 24/02/2016, τονίζοντας ό,τι ο εν λόγω δικαστικός λειτουργός έχει προτείνει την απαλλαγή προς το δικαστικό συμβούλιο Εφετών των κατηγορουμένων, και ταυτόχρονα με παραγγελία του προς τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκηθούν διώξεις κατά των κ. Καραπάνου και Γιαννακόπουλου, οι οποίοι είναι οι βασικοί μάρτυρες και μηνυτές της υποθέσεως.

Με ανοικτή επιστολή ο τέως αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Καραπάνος επισημαίνει ''Ουδεμία αμφισβήτηση χωρεί για την διάπραξη του εγκλήματος και την επελθούσα βέβαιη τεράστια οικονομική ζημία εις βάρος του Δήμου Γλυφάδας''. '' Tα 2.872.051 εκ. ευρώ λείπουν σύμφωνα με το Βούλευμα, και τον Νόμο 4067 / 2012 άρθρο 33 από το ταμείο του Δήμου ως παρανόμως εκταμιευθέντα''.

Ανοικτή Επιστολή του τέως αντιδημάρχου του δήμου Γλυφάδας Δημητρίου Καραπάνου


Επίσης, και από την παράταξη της κυρίας Λυγνού έχουμε πρόσφατη σαφή τοποθέτηση ''Ενώ με αμετάκλητο βούλευμα παραπέμπεται σε δίκη η υπόθεση της αγοράς των οικοπέδων ΚΑΡΒΕΛΑ, με την οποία ο Δήμος επιβαρύνθηκε με επιπλέον 3 εκατ € περίπου, η Δημοτική Αρχή δεν διεκδικεί την επιστροφή τους, ούτε ορίζει δικηγόρο για να παρέμβει ως πολιτική ενάγουσα''.


Ακόμα σας θυμίζουμε ότι τόσο η παράταξη του ΚΚΕ, “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ”, όσο και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ''ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' είχαν καταψηφίσει την απόφαση αγοράς των δυο οικοπέδων, όμως κανείς δεν αναφέρετε σε όσα δημοσιοποιήθηκαν από εμάς έχοντας κάθε λόγο να καταφερόμαστε κατά της δημοτικής αρχής Κόκκορη, η οποία δρομολογώντας την διευθέτηση ενός ζητήματος μιας οικογένειας Γλυφαδιωτών, παρανομούσε σε βάρος μιας άλλης, σε ζήτημα ανάλογου χρόνου, ( δεκαετιών ) και με δεδομένες πρωτοκολλημένες αιτήσεις στο δήμο Γλυφάδας.

Ο κ. εισαγγελέας ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση πρέπει να έχει υπόψιν του, ό,τι οι εμπλεκόμενοι αιρετοί του δήμου Γλυφάδας έχουν στενή σχέση με πολιτικά πρόσωπα, όπως ο κ. Κόκκορης, ο οποίος ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πολλαπλά ευεργετούμενος από το εν λόγω κόμμα, δεδομένου ότι με την ''σημαία'' του ΠΑΣΟΚ εξελέγη, όπως και ο κ. Λανδράκης, ο οποίος επίσης ήταν στέλεχος της ΝΔ και βρέθηκε στο δήμο Γλυφάδας με πολιτική υποστήριξη από το εν λόγω κόμμα.

Επίσης τονίζεται ό,τι  από την εποχή δημαρχίας Σ. Λανδράκη λειτουργούσε τοπικά ο ραδιοφωνικός σταθμός ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', ο οποίος δέχτηκε σειρά διώξεων και κατασχέσεων, και έχοντας το δεδομένο ενός κατοίκου Γλυφάδας ο οποίος πρωτοστάτησε από τη δεκαετία του 70 ώστε να υπάρξει μετεξέλιξη στα ερτζιανά της χώρας μας, όπως και σειρά ενεργειών για αρωγή του δήμου, η οποία σημειωτέων ποτέ δεν υπήρξε, ακόμα και έπειτα από πρωτοκολλημένες αιτήσεις στο δήμο Γλυφάδας, στις οποίες παρανομούσαν οι δημοτικές αρχές, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι το σύνολο των κομματικών διοικήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα από την χρηστή διοίκηση, όπως στην περίπτωση των οικοπέδων Καρβελά, και μιας οικογένειας συμπολιτών μας, ζημιώνοντας τους συμπολίτες μας, και σε καμιά περίπτωση δεν υπηρετούσαν το δημόσιο όφελος.

Επιπροσθέτως αξίζει να αναφέρουμε τις παθογένειες που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας από την εμπλοκή των κομμάτων στην χρηστή διοίκηση στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοικήσεως, όπως και την σχέση που δημιουργείτε ανάμεσα σε κομματικά στελέχη με τους ημετέρους τους και τα συμφέροντα αυτών. Μη ξεχνάμε ότι μέλος της οικογενείας η οποία πώλησε τα οικόπεδα στο δήμο Γλυφάδας ήταν εκείνη τη περίοδο αντιδήμαρχος της διοικήσεως Κόκκορη.   

Είναι αυταπόδεικτο ότι σχεδόν το σύνολο των τοπικών παρατάξεων έχει καταψηφίσει την εν λόγω αγορά, είτε έχει ασκήσει δριμεία κριτική όσων αφορά το πλαίσιο της συγκεκριμένης αγοραπωλησίας από τη πλευρά του δημάρχου Κ.Κόκκορη, ο οποίος σημειωτέων διατηρούσε σχέσεις με τον τέως υπουργό Μ.Βαρβιτσιώτη, ο οποίος συνέδραμε στην υπερτιμολογημένη αγορά των οικοπέδων.   



Όπως βλέπετε δεν αποτελούν κάτι ιδιαίτερο η μοναδικό τα εν λόγω οικόπεδα, δεδομένου ότι στο εμβαδόν τους όπως χαρακτηριστικά βλέπετε στη φωτογραφία σε παρακείμενα οικόπεδα υπάρχουν έξι η οκτώ οικίες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ στο δήμο Γλυφάδας πρέπει να δικαστεί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">