ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απαντήσεις από την Περιφέρεια σε κρίσιμα ερωτήματα ζητά η Μαρία Παπαδάκη

Αίτηση προς την Περιφέρεια κατέθεσε σήμερα η Δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη, με την οποία ζητά να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα, σχετικά με τον έλεγχο των υπηρεσιών στην υπό έρευνα Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Το αίτημα της κ. Παπαδάκη, έρχεται μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του Αντιπερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή ότι οι έλεγχοι που έχουν διενεργήσει οι υπηρεσίες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του, δεν έχουν αναδείξει «ουδέν επιλήψιμο» μέχρι τώρα.

Μεταξύ άλλων η κ. Παπαδάκη -επικαλούμενη πληροφορίες- ζητά να πληροφορηθεί εάν κατά τη διάρκεια του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2021 βρέθηκαν 55 ηλικιωμένοι αντί 47 που προβλέπει ο Νόμος, οι οποίοι διαμένουν στο ισόγειο και στο υπόγειο της δομής, τους οποίους επιτηρούσε μία μόνο υπάλληλος. Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, «όλες οι πόρτες που οδηγούσαν προς το υπόγειο, δηλαδή στον χώρο φιλοξενίας πολλών γερόντων ήταν κλειδωμένες, ενώ η διαδικασία ανεύρεσής τους διήρκεσε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια η κ. Παπαδάκη αναφέρεται και στα όσα δήλωσε ο κ. Καλογερής ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «δεν υπήρξε στις υπηρεσίες της Περιφέρειας καμιά καταγγελία επώνυμη και ανώνυμη», και ρωτά εάν ήταν σε γνώση του η απόφαση του Νομάρχη 1637/03/05/10 περί διακοπής λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής, λόγω έλλειψης άδειας, έλλειψη που δεν αφορά μόνο σε πολεοδομικές παραβάσεις, αλλά και στο ότι «φιλοξενούσε παράνομα ηλικιωμένα άτομα σε μη εγκεκριμένους από την αρμόδια επιτροπή υπόγειους χώρους, χωρίς βεβαίωση πιστοποιητικού πυροπροστασίας από την πυροσβεστική υπηρεσία», απόφαση που ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ.

 

Δείτε το πλήρες κείμενο

Αίτηση προς Περιφέρεια

Στην Εισαγγελία Εφετών Χανίων οι δικηγόροι του οίκου ευγηρίας – Τακτική δικάσιμος για τον νοσηλευτή

www.ertnews.gr



Το άρθρο Απαντήσεις από την Περιφέρεια σε κρίσιμα ερωτήματα ζητά η Μαρία Παπαδάκη εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/chania/apantiseis-apo-tin-perifereia-se-krisima-erotimata-zita-i-maria-papadaki/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απαντήσεις από την Περιφέρεια σε κρίσιμα ερωτήματα ζητά η Μαρία Παπαδάκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">