ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα πολλά πρόσωπα της Ευρώπης | Ρεπόρτερ κόντρα στην Μαφία

(θα είναι διαθέσιμο έως 29/5/2021)
Τη νύχτα της 2ας Οκτωβρίου εκρήγνυται μία βόμβα στο μπαλκόνι ενός σπιτιού στη ρωμαϊκή περιφέρεια της Όστια. Στο διαμέρισμα αυτό μένει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Η κόρη τους είναι η αποφασιστική βασική μάρτυρας στη δίκη εναντίον των Σπάντα, της μαφιόζικης οικογένειας της Ρώμης. Χάρη στις καταθέσεις της μάρτυρος συνελήφθησαν ήδη 32 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Αλλά κανένας δημοσιογράφος δεν γράφει γι’ αυτό, εκτός από τη Φεντερίκα Άντζελι, η οποία ερευνά εδώ και χρόνια το οργανωμένο έγκλημα στη Ρώμη και γράφει γι’ αυτό, ενώ έφερε πρώτη στο φως της δημοσιότητας τη δράση της οικογένειας Σπάντα. Γι’ αυτό και η μαφία την έχει απειλήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Εδώ και πέντε χρόνια ζει υπό αστυνομική προστασία.
Όμως η έκρηξη της βόμβας στις αρχές Οκτωβρίου 2018 είναι μόνο η αρχή μιας τραγικής εβδομάδας για την Ιταλίδα δημοσιογράφο. Η ζωή της κρέμεται από μία λεπτή κλωστή, επειδή γράφει για την ιταλική μαφία.
Ο Πάολο Μπορομέτι μετρά τις μέρες μέχρι την επόμενη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Ο Σικελός ρεπόρτερ ξυλοκοπήθηκε άγρια πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ μετά έβαλαν φωτιά στο σπίτι του. Την οργή των εγκληματιών προκάλεσαν τα άρθρα του σχετικά με τη δράση της μαφίας με τον «κόκκινο χρυσό». Έτσι αποκαλούν τα ντοματίνια που παράγουν φθηνά οι εγκληματικές επιχειρήσεις της οικογένειας και πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά. Εξαιτίας του άρθρου του οι εγκληματικές επιχειρήσεις έχασαν δουλειές ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, γι’ αυτό και αποφάσισαν ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να πεθάνει. Ο Πάολο διαθέτει αστυνομική προστασία υψίστης ασφαλείας. Τέσσερις φρουροί τον ακολουθούν παντού. Στο σπίτι που μένει τώρα υπάρχουν παντού και μονίμως στρατιώτες. «Έχασα την ελευθερία μου», λέει ο Πάολο, «αλλά έχω την ελευθερία να κάνω το καθήκον μου ως δημοσιογράφος: να ενημερώνω τους αναγνώστες μου, με κάθε κόστος.»
Η εκπομπή συνοδεύει τον Πάολο στην καθημερινότητά του υπό διαρκή φρούρηση, στη δουλειά του για το τηλεοπτικό κανάλι TV2000, όπου κάνει συνεντεύξεις για τη μαφία με δικηγόρους, δικαστές και βασικούς μάρτυρες. Επίσης τον ακολουθεί σε ένα δύσκολο γύρισμα σε μυστικό σημείο. Και αυτό αφορά τη δράση της μαφίας. Και τέσσερις φρουροί τον ακολουθούν παντού.



Το άρθρο Τα πολλά πρόσωπα της Ευρώπης | Ρεπόρτερ κόντρα στην Μαφία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/ta-polla-prosopa-tis-eyropis-reporter-kontra-stin-mafia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα πολλά πρόσωπα της Ευρώπης | Ρεπόρτερ κόντρα στην Μαφία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">