ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νέα δεδομένα από 15 Ιουλίου σε εστιατόρια και ψυχαγωγία – Τι ισχύει για αμιγείς και μεικτούς χώρους

Τον διαχωρισμό των χώρων διασκέδασης σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους και μεικτούς ανακοίνωσε η κυβέρνηση με στόχο να εμβολιαστούν περισσότεροι πολίτες, να δημιουργηθεί πλέγμα προστασίας της δημόσιας υγείας και να αποκατασταθεί η ελευθερία στους εμβολιασμένους.

Πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.
Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους.

Σε κλειστούς χώρους εστιατορίων, καφέ, μπαρ, σινεμά και θεάτρων αμιγώς για εμβολιασμένους θα επιτρέπεται η είσοδος σε όσους έχουν συμπληρώσει 14 μέρες από τον πλήρη εμβολιασμό τους και όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, ενώ στους μεικτούς χώρους οι πολίτες θα πρέπει πρώτα να έχουν κάνει rapid ή μοριακό τεστ. Οι ανήλικοι που δεν έχουν εμβολιαστεί σε καφέ, εστιατόρια, κινηματογράφους, θέατρα ανοιχτά και κλειστά γήπεδα θα προσέρχονται με δήλωση self test από τους γονείς τους.

Στους αμιγείς υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων θα ισχύει η πληρότητα 85% και δεν θα απαιτείται μάσκα ενώ στα αμιγή υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης η πληρότητα θα ανέρχεται στο 60%.

Τι ισχύει για τους αμιγείς και μικτούς χώρους συναθροίσεων – Τα ποσοστά πληρότητας

Οι χώροι συναθροίσεων προσώπων διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

Αμιγείς χώροι

Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες.

Μeικτοί χώροι

Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες ή έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου COVID-19 (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Όλοι οι χώροι συναθροίσεων που μπορούν να υποδέχονται κοινό δηλώνονται, κατ’ επιλογή, ως αμιγείς (από τις 15 Ιουλίου και εντεύθεν) ή ως μeικτοί, σε ειδική πλατφόρμα, και φέρουν ειδική σήμανση στην είσοδό τους.

Οι χώροι συναθροίσεων διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες:

Κλειστοί χώροι: κινηματογραφικές αίθουσες, θέατρα, εστιατόρια, καφέ

Υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθημένων: ζωντανά θεάματα και ακροάματα

Υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ)

Ανοικτά και κλειστά γήπεδα

Α. Κλειστοί χώροι πλην κέντρων διασκέδασης (κινηματογραφικές αίθουσες, θέατρα, εστιατόρια, καφέ)

Χώροι που έχουν δηλωθεί ως αμιγείς λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους – χωρίς χρήση μάσκας.

Χώροι που έχουν δηλωθεί ως μεικτοί λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 50% της χωρητικότητάς τους – υποχρεωτική χρήση μάσκας και αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες. Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους.

Θέατρα και κινηματογράφοι με υποχρεωτική χρήση μάσκας ανεξαρτήτως διαβάθμισης.

Β. Υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων (ζωντανά θεάματα και ακροάματα)

Χώροι που έχουν δηλωθεί ως αμιγείς λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους.

Χώροι που έχουν δηλωθεί ως μεικτοί λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη χωρητικότητας:

• 75% για χώρους έως 1.000 θέσεων – υποχρεωτική χρήση μάσκας

• 70% για χώρους έως 5.000 θέσεων – υποχρεωτική χρήση μάσκας

• 65% για χώρους έως 15.000 θέσεων – υποχρεωτική χρήση μάσκας

Γ. Υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ)

Χώροι που έχουν δηλωθεί ως αμιγείς λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 60% της χωρητικότητάς τους – χωρίς χρήση μάσκας.

Χώροι που έχουν δηλωθεί ως μεικτοί λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 25% της χωρητικότητάς τους – πρόσβαση κοινού με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Δ. Ανοικτά και κλειστά γήπεδα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους.

www.ertnews.grΤο άρθρο Νέα δεδομένα από 15 Ιουλίου σε εστιατόρια και ψυχαγωγία – Τι ισχύει για αμιγείς και μεικτούς χώρους εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/nea-dedomena-apo-15-ioylioy-se-estiatoria-kai-psychagogia-ti-ischyei-gia-amigeis-kai-meiktoys-choroys/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νέα δεδομένα από 15 Ιουλίου σε εστιατόρια και ψυχαγωγία – Τι ισχύει για αμιγείς και μεικτούς χώρους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">