Πράγματι μου προκαλεί τεράστια εντύπωση, πως γίνετε, σήμερα το απόγευμα μέσα σε ταξί να έχω ανοίξει συζήτηση για την Γλυφάδα, και το πως ήταν αρχικά, και έπειτα από λίγες ώρες να το βλέπω ως θέμα σε αθηναϊκή ιστοσελίδα, αντί να δημοσιοποιήσουν την παράνομη παραβίαση των κωδικών μας και το κλείσιμο ενός τοπικού καναλιού στη Γλυφάδα.
Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος
Γλυφάδα: Περίεργες συμπτώσεις - Πρέπει να προσέχουμε και την σκιά μας ! Εκτός από τις δεδομένες παρακολουθήσεις από μυστικές υπηρεσίες και πληρωμένους χάκερ, στα κινητά και τους υπολογιστές μας, προφανώς συνεχίζονται και οι συμβατικές, στις οποίες ακόμα και οι ταρίφες η 'δημοσιογράφοι' είναι, είτε αστυνομικοί, είτε της ΕΥΠ - ''Κυπατζίδες''.
Η ''αγνώριστη'' Γλυφάδα, η οποία για εμάς δεν είναι καθόλου αγνώριστη, διότι έτσι την γνωρίσαμε , και ειδικότερα ακόμα και την δεκαετία του 50, που ένα φεγγάρι διετέλεσε Δήμαρχος Γλυφάδας ο θείος και νονός μου, το δημαρχείο της Γλυφάδας το θυμάμε όπως είναι στην φωτογραφία.
Αναφορικά με τους πρώτους κολύγους , μάλλον σε μεγάλους αετονύχηδες παραπέμπουν , και άλλωστε είναι γνωστή η ιστορία της Γλυφάδας , μιας συνολικά δημόσιας εκτάσεως η οποία ληστεύτηκε στην κυριολεξία και στη συνέχεια οικοπεδοποιήθηκε και πουλήθηκε. ( Ευελπιστώ να μην πρόκειται για κάποιον συγγενή σας. )
H αγνώριστη Γλυφάδα με το Βουνό να φτάνει μέχρι την παραλία. Που χώρεσαν τόσα χιλιόμετρα συνοικιών και κτισμάτων ;
Άλλωστε η μόνιμη κατοίκηση της περιοχής ξεκίνησε τη δεκαετία του 1920. Νωρίτερα υπήρχε μόνο ένα καταφύγιο κυνηγών. Ήταν μια πευκόφυτη εξοχική έκταση χωρίς κατοίκους, που χρησιμοποιείτο για παραθερισμό και κατασκηνώσεις.
Μάλιστα τα καλοκαίρια έκαναν εκεί εκδρομές, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.Η μόνιμη κατοίκηση της περιοχής ξεκίνησε τη δεκαετία του 1920.Το 1928 η περιοχή είχε 1691 κατοίκους ενώ τα καλοκαίρια δεχόταν 10.000 εκδρομείς.
Δείτε τη φωτογραφία
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου