ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πιο κοντά στην Ευρώπη έπειτα από 43 χρόνια ?


Ελλάδα:Από το 1981 στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Πιο κοντά στην Ευρώπη έπειτα από 43 χρόνια ?

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Η ρεκλάμα της ΝΔ αποτελεί τραγέλαφο σύμφωνα της πραγματικότητας στη χώρα μας.

Είναι γνωστό σε όλους τι σημαίνει Ευρώπη , καθώς και ποιοι έχουν αποκομίσει πακτωλό δισεκατομμυρίων επί 43 χρόνια χωρίς πραγματική σύγκλυση - ανάπτυξη της χώρας και της κοινωνίας.

Στα αυταπόδεικτα τα λόγια είναι περιττά. Επί δεκαετίες έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός συγκεκριμένων συμφερόντων τα οποία νέμονται τα κοινοτικά κονδύλια. Τα χρήματα της Ε.Ε αφορούσαν το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας ενώ κατέληξαν στις τσέπες επιτήδειων.

Η ανάπτυξη που επικαλούνται από το κυβερνήτικό στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια πλάνη του κοινωνικού συνόλου, διότι , ακόμα και σειρά εκατομμυρίων από συγκεκριμένα κοινοτικά προγράμματα , αντί να καταλήξουν στους άμεσα δικαιούχους κατέληγαν σε ενδιάμεσους διαχειριστές.

Άλλο λαϊκισμός και άλλο η απόλυτη αλήθεια. Όποιοι κυβερνητικό στέλεχος επιθυμεί μπορεί να αντιπαρατεθεί σε όσα αναφέρονται με στοιχεία διάψευσης.

Τα περιβόητα «κονδύλια της ΕΕ» αντιπροσωπεύουν ένα ελάχιστο ποσό του προϋπολογισμού. Πληρώνονται βαριά από τον λαό, μέσω αυτών επιβάλλονται αντιλαϊκοί νόμοι και καθορίζονται οι κοινωνικές προτεραιότητες, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία καταλήγει στα χέρια της άρχουσας τάξης και των γνωστών διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Η πραγματικότητα είναι πως ο λαός πληρώνει ένα βαρύ πολύπλευρο φόρο στην ΕΕ, για να γυρίσουν πίσω πολύ λιγότερα και να πάνε στις τσέπες ελάχιστων τραπεζιτών, βιομήχανων, καπιταλιστών, σε συγκεκριμένους τομείς και με τους όρους που τους συμφέρει. Αυτός είναι ο περιβόητος «μηχανισμός των κονδυλίων της ΕΕ».

Τα «ευρωπαϊκά κονδύλια» γίνονται το «όχημα» για να επιβληθούν η μόνιμη λιτότητα, το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας και παιδείας, η πορεία προς τον πόλεμο. Συνδέονται άμεσα και συγκεκριμένα με όλο το αντεργατικό μνημονιακό πλαίσιο, τόσο στις γενικές του απαιτήσεις όσο και συγκεκριμένα σε κάθε ένα από τα προγράμματα. Ο όρος για την εκταμίευσή τους είναι η άτεγκτη εφαρμογή τους.

Ταξική ιεράρχηση και κατανομή πόρων

Η ιεράρχηση στην κατανομή των πόρων είναι χαρακτηριστική για τις πραγματικές προτεραιότητες ΕΕ και κυβερνήσεων. Έτσι, από τους πόρους του «Ταμείου Ανάκαμψης» στον Άξονα «Ενίσχυση της προσβασιμότητας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του συστήματος υγείας (3.3), προβλέπονται 1,536 δισ. ευρώ ή περίπου 5% του προγράμματος. Αντιθέτως, για τις ιδιωτικές επενδύσεις προβλέπεται τριπλάσιο ποσό (4,821 δισ. ευρώ ή 15%).

Η κατανομή των κονδυλίων, ιδιαίτερα του «Ταμείου Ανάκαμψης», είναι προσανατολισμένη σε τεράστιο βαθμό στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις: Το 85,9% του συνολικού ποσού των δανείων αφορά δανειοδοτήσεις μεγαλύτερες των 10 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί σε 63 δάνεια τα οποία έχουν λάβει μόλις 36 εταιρείες-όμιλοι! Μόλις το 0,4% αφορά δάνεια μικρότερα του ενός εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί σε 20 δάνεια τα οποία έχουν λάβει μόλις 20 εταιρείες.

Το ΤΑΑ φτιάχτηκε και είναι για πολύ λίγους!

Όχι άλλα ψέματα.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πιο κοντά στην Ευρώπη έπειτα από 43 χρόνια ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">