ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Εργασίες στον χώρο του στρατοπέδου που προορίζουν το παράνομο κοιμητήριο

Παράνομο νεκροταφείο στον Υμηττό!!!

Σήμερα, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, καταγράψαμε να εκτελούνται έργα από ιδιωτικά μηχανήματα - εκσκαφέα  και φορτηγό - στον χώρο του στρατοπέδου της Αεροπορίας που προορίζουν το νέο παράνομο κοιμητήριο στην Τερψιθέα Γλυφάδας. 

Αν και η απόσταση που υπήρχαν τα χωματουργικά μηχανήματα ήταν μεγάλη, (500 και πλέον μέτρα) όταν αντιλήφθηκαν την κάμερα αποχώρησαν. Οι εργασίες ισοπέδωσης του χώρου ώστε να μην θυμίζει δασική έκταση, γίνονταν σε κοντινή απόσταση από τον χώρο που προορίζουν για κοιμητήριο.

Επιπροσθέτως, επί μήνες φορτηγά εναποθέτουν μπάζα και χώματα στην περιοχή ισοπεδώνοντας τον χώρο ώστε να μην θυμίζει δασική έκταση. Η περιοχή έχει αποψιλωθεί από δέντρα και θάμνους.




Θυμίζουμε ότι προεκλογικά - στο προοίμιο των εθνικών εκλογών - Ψηφίσθηκε και η εκπρόθεσμη κυβερνητική τροπολογία για την παραχώρηση χρήσης έκτασης 50 περίπου στρεμμάτων εντός του στρατοπέδου της αεροπορίας,για την ίδρυση Κοιμητηρίου, που βρίσκεται στην αναδασωτέα περιοχή της Α’ Ζώνης του Υμηττού, στο Δήμο Γλυφάδας.

Σύμφωνα με την τροπολογία, με πρόσχημα την υπαγωγή του χώρου στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις δίνεται η δυνατότητα να υλοποιηθεί το νέο νεκροταφείο κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες χρήσεις γης και τους όρους δόμησης της περιοχής, καθώς και από τις λοιπές περιοριστικές διατάξεις. 

Με την εγκληματική αυτή τροπολογία συνεχίζονταιοι εγκληματικές προσπάθειες καταπάτησης των αναδασωτέων περιοχών του Υμηττού και δίνεται η δυνατότητα  στη Δημοτική αρχή να δημιουργήσει νεκροταφείο μέσα στο βουνό. 

Η υπαρκτή ανάγκη της πόλης μας για τη δημιουργία σύγχρονου και επαρκούς νεκροταφείου δεν μπορεί να λυθεί 
με τη δημιουργία και νέων περιβαλλοντικών εγκλημάτων στον Υμηττό.

Η λύση είναι η νόμιμη δημιουργία και λειτουργία νέου σύγχρονου διαδημοτικού νεκροταφείο στα όρια του δήμου μας κάτι που προβλέπεται ακόμη και στο άρθρο 2 του Ν. 4062/12 για το Ελληνικό.

Όπως δήλωσε στη βουλή η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «Το 2008 το υπουργείο Περιβάλλοντος είχε αποφανθεί ότι η περιοχή είναι στην Α' ζώνη προστασίας του Υμηττού και προστατεύεται από προεδρικό διάταγμα που συνεχίζει να ισχύει».

Η εν λόγω υπουργική απόφαση εφαρμόζεται καθιερώνοντας αντισυνταγματική απόκλιση από την πολεοδομική νομοθεσία, αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται για στρατιωτικό έργο, αλλά δημοτικό νεκροταφείο συγκεκριμένου δήμου, το οποίο δεν μπορεί να έχει πολεοδομικό καθεστώς διαφορετικό από τα άλλα των άλλων δήμων. Ως εκ τούτου, με σαφήνεια πλέον την εν λόγω τροπολογία εμείς την καταψηφίζουμε.

Επίσης θυμίζουμε ότι «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» διαφωνεί ριζικά με το νέο έγκλημα στον Υμηττό, και τις κινήσεις του κ. Δημάρχου, και θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο, επίσης γίνεται συλλογή υπογραφών και αναμένονται και αντιδράσεις, παρατάξεων, δημοτών, και των οικολογικών κινημάτων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Εργασίες στον χώρο του στρατοπέδου που προορίζουν το παράνομο κοιμητήριο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">