ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χαράτσι στην ελεύθερη άσκηση

Ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης  υιοθετεί το Χαράτσι στην ελεύθερη άσκηση για τους ετεροδημότες.

Ως κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουμε αρκετούς συμπολίτες μας είτε από την Τερψιθέα, είτε και από άλλα σημεία της Γλυφάδας, οι οποίοι επιλέγουν το Αθλητικό Κέντρο Αργυρούπολης, λόγω εύκολης και σύντομης προσβασιμότητας.

Σαφώς το αντίτιμο - ''χαράτσι'' δεν είναι υψηλό, δεδομένου ότι είναι 5 ευρώ το μήνα, όμως, η ενόχληση που έχει υπάρξει από την ενέργεια δεν πέρασε απαρατήρητη, δεδομένου ότι σε blog και site του γειτονικού δήμου διαβάσαμε μια επιστολή από κάτοικο Τερψιθέας. 

Ίσως αποτελεί μια συμβολική ενέργεια από τη πλευρά του κ. Κωνσταντάτου.

Μια Χαρακτηριστική επιστολή που είδαμε δημοσιευμένη

Με έκπληξη πληροφορήθηκα πρόσφατα ότι ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτος αποφάσισε να να επιβάλει συνδρομή 5€ το μήνα στους ετεροδημότες-χρήστες του στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Είμαι κάτοικος Τερψιθέας Γλυφάδας, που συνορεύει με το δημοτικό διαμέρισμα Αργυρούπολης και το σπίτι μου βρίσκεται σε απόσταση 100-200 μέτρων από το παραπάνω αθλητικό κέντρο.

Σημειωτέον, τα παιδιά μας φοιτούν στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας το οποίο χωρίζεται με έναν φράχτη από το αθλητικό κέντρο.

Στην χώρα μας, με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας σ’ όλο τον κόσμο απώλειες χιλιάδων ζωών από καρδιο-αγγειο-αναπνευστικά προβλήματα κάθε χρόνο, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με την άθληση, παροτρύνουμε τα παιδιά μας καθώς και τους συγγενείς κ φίλους να βάλουν στην ζωή τους την άθληση, επωφελούμενοι από την άμεση και εύκολη πρόσβαση στο Αθλητικό Κέντρο Αργυρούπολης.

Ας σημειωθεί, ότι στους χρήστες του στίβου δεν παρέχονται ούτε αποδυτήρια ούτε βέβαια ντους και ζεστό νερό, που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν και οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο.

Επιπλέον, είμαι φορολογούμενος πολίτης και γνωρίζω ότι οι εγκαταστάσεις αυτές έχουν κατασκευαστεί με χρήματα όλων των φορολογουμένων και οι Δήμοι επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις περιφέρειες.

Θεωρώ ότι όλες αυτές οι εγκαταστάσεις στην Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ανοιχτές και προσβάσιμες ακόμη και για πολίτες που περνούν τυχαία από αυτές.

Η άθληση είναι ζωή και όλοι μας έχουμε δικαίωμα στη ζωή!!!

Παράλληλα, αυτού του είδους οι χώροι, που επιτρέπουν ελεύθερη και μη ανταγωνιστική άσκηση, γίνονται χώροι κοινωνικής συναναστροφής και ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και ειρήνη.

Το να αντιμετωπίζονται διαφορετικά πολίτες που κατοικούν στον ίδιο δρόμο αλλά η μία πλευρά ανήκει στον ένα Δήμο ενώ η άλλη στον άλλο, δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε ισότιμο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για πολλούς ακόμη που θα μπορούσα να αναφέρω, θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί άμεσα.

Αν με αποφάσεις σαν αυτή οι Δήμοι, οι Περιφέρεις και το Ελληνικό κράτος στο σύνολό του, θεωρεί ότι προάγει τον αθλητισμό, τότε απομακρυνόμαστε πολύ από αυτό που από την αρχαιότητα αντιλαμβανόμασταν ως πολιτισμό.

Ένας αθλούμενος πολίτης
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χαράτσι στην ελεύθερη άσκηση Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος