ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η παραμονή στην εξουσία και οι μπίζνες

Σήμερα ο Τσίπρας γίνεται αισίως ο δέκατος Έλληνας πρωθυπουργός, που πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου, και μια ιστορική αναδρομή μας δίνει χρήσιμα ιστορικά συμπεράσματα.

Από το Δεκέμβρη του 1946, με τον Τσαλδάρη να εξασφαλίζει “ευγενή χορηγία” για τον εμφύλιο που βρισκόταν σε εξέλιξη, εγκαινιάζοντας την αλλαγή φρουράς μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας στην επίσκεψη του Καραμανλή το 61′ -με την ΕΔΑ αξιωματική αντιπολίτευση ακόμα, λίγους μήνες πριν το εκλογικό όργιο βίας και νοθείας- και τον  Γκωλισμό του αρχηγού της ΕΡΕ να δείχνει το ‘ανεξάρτητο πνεύμα’ του, επικροτώντας την εισβολή στον κόλπο των Χοίρων, που γινόταν εκείνες τις μέρες.

Ξαναπήγε το 78′ ανεπίσημα και με την Ελλάδα έξω από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ -για τα μάτια του κόσμου. Ενώ μεσολάβησε το 64′ η επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου του πρεσβύτερου -του πρώτου από τους τρεις- και το παζάρι για την Κύπρο, με το σχέδιο Άτσεσον, που το χάλασε η κυβέρνηση του Μακάριου.

Ο Μητσοτάκης πήγε το 90′ κι έγινε φίλος με τον Μπους, στο τέλος του “Ψυχρού Πολέμου’ με τα Βαλκάνια να είναι πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί. Το 94′ ήταν η σειρά του Ανδρέα, 13 χρόνια μετά την πρώτη εκλογή του, αφού στην οκταετία της Αλλαγής ήταν ακόμα νωπό το “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ” (το ίδιο συνδικάτο) και η θεωρητική εναντίωση στην πολιτική μιας χώρας, της οποίας ήταν υπήκοος. Κι όσο πολέμησε τελικά την πρώτη, πολέμησε και το δεύτερο.

Ο Σημίτης πήγε το 96′, αμέσως μετά τα Ίμια, για να ευχαριστήσει από κοντά τους Αμερικανούς -η δική μας εκδοχή thanksgiving. Και άλλη μία φορά το 2002, στον απόηχο της 11ης Σεπτέμβρη, για να πάρει οδηγίες αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Ακολούθησε ο δεύτερος Καραμανλής, αφού είχε θαφτεί το σχέδιο Ανάν, και προτού αρχίσει να χτίζει την αφήγηση πως τον έφαγαν οι ΗΠΑ, όταν προσέγγισε τη Ρωσία για το φυσικό αέριο.

Οι Παπανδρέου τρίτωσαν με το ΓΑΠ το 2010, λίγο πριν πάει στο Καστελόριζο να ανακοινώσει το πρώτο μνημόνιο, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Κι ακολούθησε ο Σαμαράς με το δεύτερο μνημόνιο, για να τριτώσει κι εδώ το καλό με τον Αλέξη, που ντύθηκε για λίγο Τομ Κρουζ, μες στο F-16, για να μπει στο κλίμα.

Κρατήστε λοιπόν ένα ωραίο στατιστικό, που δεν μπορεί να είναι σύμπτωση: Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, όλοι οι πρωθυπουργοί - εξαιρώντας φυσικά τους υπηρεσιακούς - πέρασαν σε κάποια φάση της θητείας τους - αν όχι από την πρώτη τετραετία τους - , για να πάρουν τα διαπιστευτήρια από τον πρόεδρο, μαζί με την ευλογία της Ουάσιγκτον και να κλείσουν παράλληλα μερικές μπίζνες.

Κι η “περήφανη Αριστερά” του Αλέξη δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει από το κάδρο.

1) Ο πρωθυπουργός έδωσε δώρο ύψους 2,4 δισ. δολαρίων στην αμερικανική βιομηχανία την αγορά από τη χώρα μας και νέων μαχητικών αεροσκαφών, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τον προϋπολογισμό της χώρας μας, και ενώ ο λαός στενάζει έπειτα από τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

2) Ο Α. Τσίπρας ικανοποίησε πλήρως την επιδίωξη των ΗΠΑ για χρονική επέκταση και  αναβάθμιση της στρατιωτικής βάσης της Σούδας και για αξιοποίηση ως βάσεων και άλλων ελληνικών εδαφών  (Καστέλι και Ανδραβίδα) για στάθμευση και επιχειρησιακή δράση μη επανδρωμένων πτήσεων (drones), για τη διευκόλυνση των αμερικανικών τυχοδιωκτικών πολεμικών επεμβάσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Κάτι που φυσικά φέρνει την Ελλάδα, αυτομάτως, αντιμέτωπη με τον αραβικό και εν γένει τον ισλαμικό κόσμο, στερώντας της συμμάχους δεκαετιών και μετατρέποντας την ίδια τη χώρα μας και το λαό μας σε μέρος των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων και ουσιαστικά σε στόχο.

3)  Ο Τσίπρας ανταποκρίθηκε επίσης πλήρως στις απαιτήσεις των ΗΠΑ για τα ενεργειακά projects που συμβάλλουν στον αποκλεισμό του ρώσικου φυσικού αερίου από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, όπως ο αγωγός TAP, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το  Αζερμπαιτζάν και ο κάθετος διασυνδετήριος αγωγός Ελλάδας – Βουλγαρίας IGB αλλά και το διασυνδεδεμένο με αυτό σχέδιο του τερματικού σταθμού LNG της Αλεξανδρούπολης, που θα μεταφέρει αμερικάνικο φυσικό αέριο από σχιστόλιθο. 

Δεδομένων των προαναφερόμενων συμφωνιών του πρωθυπουργού με τον αμερικανό πρόεδρο, εμείς τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι η χώρα μας παραμένει τριτοκοσμική, με ολιγάρχες, διαπλοκή, και υποδουλωμένη στους εξωθεσμικούς, και με ένα αστικό κόμμα στην διακυβέρνηση, το οποίο συντηρεί τις τακτικές των χουντικών της μαύρης επταετίας, όπως και των ''δημοκρατών'' ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι επί δεκαετίες μεταπολίτευσης ασκούσαν πλήρη έλεγχο τι θα μεταδίδεται στο λαό από τα κρατικά κανάλια.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Εμείς ευθαίως ρωτάμε τον πρωθυπουργό της χώρας, γιατί στις Η.Π.Α λειτουργούν ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΙ, εκτός των μεγάλων εμπορικών δικτύων, περισσότεροι από 10.000 χιλ. ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, ( LOWER POWER LPFM - LPTV ), ενώ στη χώρα μας, και ειδικότερα στο Ν.Αττικής, η ΔΙΑΠΛΟΚΗ είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ, καθώς και η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, και για ποιούς λόγους η σημερινή κυβέρνηση δεν θέσπισε σαφή και δημοκρατικό νομικό πλαίσιο ;;; 

Οι Αμερικανοί, οι οποίοι  υιοθέτησαν το Ελληνικό Δημοκρατικό Πολίτευμα, είναι περισσότερο δημοκράτες, και σεβόμενοι τους πολίτες της χώρας τους, έναντι του λαού ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα και κυβερνά επί 42 χρόνια μεταπολίτευσης ;;;

Γιατί στην Αμερική δεν υφίσταται η ΔΙΑΠΛΟΚΗ των ολιγαρχών του Ν.Αττικής, και χιλιάδες πολίτες είναι αδειοδοτημένοι από την πολιτεία ;;;

Οι κατά τόπους του ΣΥΡΙΖΑ θα μας παρέχουν μια ξεκάθαρη απάντηση, και ειδικότερα οι ''αριστεροί'' με τα σημαντικά έσοδα οι οποίοι επί χρόνια υπονόμευαν τις προτάσεις μας, η μήπως απαιτείται να γίνει μαϊντανός σε καθημερινή βάση τόσο ο αρμόδιος υπουργός όσο και το ΣΥΡΙΖΑ  ;;; 

Με πλιάτσικο βρίσκονται στα έδρανα του δήμου Γλυφάδας, τόσο οι νεοδημοκράτες, όσο και οι Πασόκοι, και με την συνδρομή της διαπλοκής, όμως κυρίως οι Νεοδημοκράτες, ώστε να κακοδιαχειρίζονται το δημοτικό χρήμα όλων των κατοίκων για τις τσέπες των ιδίων και των ημετέρων τους, αυτό επιθυμείται να αναπαράξεται και εσείς ;;;

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005  ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η παραμονή στην εξουσία και οι μπίζνες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">