ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

To ARPA NET του 1977 και η Άρπα του ΓΛΥΦΑΔΑ FM

Στον παρελθόντα χρόνο το internet ήταν τόσο μικρό που μπορούσε να χωρέσει σε ένα απλό χάρτη με λίγα υπολογιστικά συστήματα, και χωρίς τη δυνατότητα χρήσεως από δισεκατομμύρια πολιτών σε ολόκληρο τον πλανήτη. 
# To ARPA NET του 1977, η Άρπα του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, και η αρπαγή από τα κόμματα κλεπτοκρατίας της κοινωνικής συνοχής, του πολιτισμού, και της τοπικής δημοκρατίας 
Το έτος 1977, πρώτης λειτουργίας του τοπικού Ραδιοφωνικού σταθμού ''ΓΛΥΦΑΔΑ'', στη χώρα μας δεν υπήρχε ούτε ένας υπολογιστής δικτυωμένος στο ARPA NET, το οποίο ήταν ένα κρατικό επιστημονικό πρόγραμμα που χρηματοδοτούσε εκείνη τη περίοδο η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Εμείς, στη δική μας χώρα δεν διαθέταμε internet, ούτε εκατομμύρια υπολογιστικά συστήματα, όμως διαθέταμε μια πύλη η οποία συνδέονταν σε ένα δίκτυο με εκατοντάδες χρήστες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι δικτυωμένοι υπολογιστές που υπήρχαν στο πρόγραμμα ARPANET ήταν κυρίως πανεπιστήμια, (Stanford, UCLA, MIT, Lincoln και άλλα), καθώς και κρατικοί φορείς.

Γνωστός ως ο πρώτος υπολογιστής της ιστορίας, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένα περίπλοκο σύστημα αποτελούμενο από χάλκινα εργαλεία που χρονολογούνται από το 60 π.Χ, και χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Έλληνες.

Ο υπολογιστής είχε την δυνατότητα να προσθέτει, να αφαιρεί, να πολλαπλασιάζει και να διαιρεί. Οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι τι έγινε με αυτή τη γνώση που χάθηκε, διότι έπειτα της καταστροφή της Αρχαίας Ελλάδας, και του λαού, πολλά απ' όσα αποτελούσαν Ελληνικές ανακαλύψεις, σε όλους τους τομείς, καταστράφηκαν σε ένα τεράστιο βαθμό από τους Βάρβαρους, και επικράτησαν εισαγόμενες παραδόσεις, οι οποίες αλλοίωσαν στο έπακρο την Ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό.  
Ενώ είχε υπάρξει ο πρώτος υπολογιστής το 500 π.χ από τους Έλληνεςο υπόλοιπος κόσμος μέχρι την δεκαετία του 60 ασχολούνταν αποκλειστικά με το χαρτί, και σκεφτείτε πως το 1967 ήταν σε δίκτυο μονοψήφιος αριθμός υπολογιστών.

Εμείς στη Γλυφάδα την δεκαετία του 70 δεν είχαμε δίκτυο, δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα, δεν υπήρχε wifi και συνδέσεις, δεν υπήρχαν ιδιωτικοί εθνικοί και τοπικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, δεν υπήρχε η διαπλοκή των ολιγαρχών, υπήρχαν όμως μια σειρά κατοίκων - δημοτών πρωτεργάτες στα FM, λίγοι των μεσαίων κυμάτων, και η γνωστή κρατική ραδιοτηλεόραση.

Ενώ λοιπόν η γνωστή κρατική ραδιοτηλεόραση μετέδιδε ως σήμα τον ''τσοπανάκο'', εμείς στη Γλυφάδα είχαμε ως σήμα την Ελληνική ARPA, και μας έλειπε το NET, ώστε ετεροχρονισμένα να αλλοιωθεί πλήρως ο ενδογενής μας τοπικός πολιτισμός.

Το internet είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική επανάσταση μετά τον τροχό αναφέρουν ορισμένοι, ενώ δεν αναφέρεται το ανάλογο από τους ιστορικούς της επιστήμης, ενώ και για εμάς, σύμφωνα με όσα στοιχεία διαθέτουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, το διαδίκτυο τοπικά αποτελεί την αποσύνθεση και τον τοπικό κατακερματισμό της κοινωνικής συνοχής, και παγκόσμια εργαλείο των ολιγαρχικών συμφερόντων και κυρίως των πολυεθνικών.

Σαφώς δήμαρχοι και διοικήσεις, στο δήμο Γλυφάδας, υπήρχαν και πριν την διάδοση του διαδικτύου στη χώρα μας, άρα εμείς έχουμε το σύνολο των στοιχείων ότι αυτές οι κομματικές διοικήσεις - δήμαρχοι, ακόμα και την εποχή που δεν υπήρχε η διάδοση του διαδικτύου, ήταν αναλλοίωτα οι ίδιοι, με τις ίδιες απαράδεκτες νοοτροπίες και λειτουργία.

Η έλευση του διαδικτύου στη χώρα μας, και ειδικότερα στη πόλη της Γλυφάδας, δεν διαμόρφωσε γι' άλλη μια φορά ορθή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ, αντιθέτως, έγινε βασικός μοχλός, εργαλείο,  στα χέρια κομμάτων, διοικούντων, καθώς και συμφερόντων, αντί να εξυπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο με διαμόρφωση όρων ορθής κοινωνικής συνοχής στο Δήμο.

Ενώ είχαμε ΤΟΠΙΚΑ τους πρωτοπόρους των ερτζιανών FM από την δεκαετία του 70, και των μετέπειτα ιδιωτικών ραδιοτηλεοράσεων, οι εκάστοτε κομματικοί δήμαρχοι - διοικήσεις, φρόντιζαν να πιστώνουν τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου ώστε να παρέχουν στέγη σε συλλόγους και σωματεία, όπως και να τους επιδοτούν σε ετήσια βάση, ενώ εμείς τυγχάναμε της αποδοχής χιλιάδων κατοίκων, μπαίναμε σε χιλιάδες σπίτια καθημερινά, και ποτέ ο δήμος δεν μας συνέδραμε.  

Ο ενδογενής τοπικός Πολιτισμός

Σε πλήρη αντιδιαστολή συλλόγων, σωματείων, κ.α., εμείς είμαστε οι ενδογενείς κάτοικοι της περιοχής, ενώ οι κομματικές διοικήσεις- δήμαρχοι επιδοτούσαν τους εισερχόμενους εντός της Γλυφάδας, για την διατήρηση των παραδόσεων τους, τις οποίες έφεραν από τον τόπο καταγωγής τους.

Είναι γνωστό ότι η άρπα είναι ο προπομπός της γνωστής κιθάρας, η οποία χρησιμοποιήθηκε διεθνώς κυρίως από τα ROCK συγκροτήματα - καλλιτέχνες, άρα έχοντας το δεδομένο να είμαστε οι πρωτεργάτες των FM, και έχοντας την εντοπιότητα στη πόλη της Γλυφάδας, κάλλιστα μπορούσαμε να ιδρύσουμε ένα σύλλογο ROCK Γλυφαδιωτών, οι οποίοι απαριθμούν τοπικά περίπου τις 20.000 χιλ. κατοίκους, και να έχει την υποχρέωση ο Δήμος να μας στεγάζει και να μας χρηματοδοτεί για την λειτουργία μας.

Αντί όσων έπρεπε να ισχύουν στο δήμο Γλυφάδας, δεχόμαστε ΔΙΩΞΕΙΣ και ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ επί δεκαετίες, ώστε οι κομματικές διοικήσεις να ασκούν τον έλεγχο των οικονομικών, και να έχουν αποκλειστικό προνόμιο τον εκμαυλισμό της τοπικής κοινωνικής συνοχής, καθώς και του πολιτισμού για τα προσωπικά τους οφέλη καθώς και των ημέτερων.

Είναι γνωστό ότι ΕΜΕΙΣ επιλέξαμε την ορθή οδό της πορείας μας, και μέχρι σήμερα το 2017 οι διοικούντες προσβάλουν αρχικά τη νοημοσύνη μας, το σύνολο των κατοίκων, όπως και την διοίκηση του δήμου.

Αν δεν υπήρχαν οι βάρβαροι, αυτό που θεωρείται επίτευγμα των αμερικανών, θα είχε υπάρξει στη δική μας χώρα πολλές δεκαετίες νωρίτερα. Άλλωστε, πλειάδα απ' όσα υιοθετήθηκαν παγκοσμίως, επιστημονικά και τεχνολογικά,  είχαν αφετηρία την Ελλάδα.

Επίσης, αν δεν υπήρχαν οι βάρβαροι στο δήμο Γλυφάδας, από την δεκαετία του 70, των γνωστών κομμάτων κλεπτοκρατίας, στη Γλυφάδα θα είχαμε από το 1987 εθνική ραδιοτηλεόραση. 

Τέλος, αν μέσα στον πρώτο του 2017, μήνα Ιανουάριο, δεν περάσουν οι αιτήσεις μας στο Δ/Σ του δήμου , για ορθή αποκατάσταση όσων κάκιστα έχουν ισχύσει τοπικά, ώστε να κερδίσει η λογική, θα σας πετάξουμε έξω από το δήμο.


ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 - Διώξεις & Κατασχέσεις

Σαράντα χρόνια διώξεις και κατασχέσεις στο τόπο μας

Εξακολουθούμε να είμαστε διωκόμενοι από την Νεοδημοκρατική διοίκηση του δήμου, και τους συνεργαζόμενους ''συμπολίτες'' μας...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: To ARPA NET του 1977 και η Άρπα του ΓΛΥΦΑΔΑ FM Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">